Uvoz velike MySQL baze

Home / Uncategorized / Uvoz velike MySQL baze

Uvoz MySQL podatkovne baze, ki vsebuje ogromno podatkov preko aplikacije phpMyAdmin v tem primeru ne bo mogoč, saj ima HTTP protokol določene omejitve.

V tem primeru lahko SQL datoteko uvozite preko SSH protokola.

1. SQL DATOTEKO NALOŽIMO NA STREŽNIK
Najprej je potrebno SQL datoteko naložiti na vaš paket gostovanja. Datoteko naložite z uporabo FTP protokola.

Datoteko lahko naložite v poljuben direktorij, sicer pa priporočamo kar “root” direktorij vašega paketa gostovanja.

2. UVOZ SQL DATOTEKE
Na paket gostovanja se je najprej potrebno povezati preko SSH. Po tem, ko se boste uspešno povezali, boste samodejno pomaknjeni v “root” mapo paketa gostovanja (to lahko preverite z ukazom “pwd”).

SQL datoteka (SSH)

Za uvoz datoteke lahko uporabimo spodnji ukaz, kjer namesto “USERNAME” vpišemo uporabnika, ki ima dostop do MySQL podatkovne baze. Namesto “DATABASE” vpišemo ime MySQL baze, v katero želimo uvoziti podatke. Datoteka “vasadomena.sql” pa je datoteka, ki smo jo naložili v “root” direktorij paketa gostovanja.

mysql -u USERNAME -p DATABASE < vasadomena.sql

Ob vnosu in potrditvi ukaza je potrebno le še vnesti geslo od uporabnika, ki ste ga zapisali v zgornjem ukazu (uporabnik mora biti dodeljen vpisani MySQL podatkovni bazi).

Čas trajanja uvoza je odvisen od velikost podatkovne baze, ki jo želite uvoziti. Po uspešnem uvozu sicer ne boste prejeli nobenega obvestila, vendar vas bo le vrnilo nazaj na možnost vpisa novega ukaza.

Uspešnost uvoza lahko nato preverite v aplikciji phpMyAdmin v nadzorni plošči cPanel. Pred uvozom obvezno shranite varnostno kopijo spletne strani!

KREIRANJE SSH DOSTOPA

Dostopate lahko tudi preko SSH oz. SFTP dostopa. Za slednje je potrebno v cPanel nadzorni plošči vnesti javni del SSH ključa oz. kreirati nov SSH ključ, če SSH ključa nimate. SSH ključ v cPanelu nato avtorizirate za dostop ter ga uporabite v FTP odjemalcu (Putty).
Za ureditev slednjega sledite korakom:
– generirajte SSH ključ v cPanelu oz. uvozite javni del obstoječega ključa
– avtorizirajte ta ključ
– prenesite privatni del ključa v formatu PPK
– zaženite FTP odjemalec ter kreirajte profil za povezovanje na FTP strežnik. V FileZilli kreirate profil in v njem določite pot do SSH ključa (izberite/vnesite najmanj host, protocol=”SFTP”, logon type=”Key file”, cPanel uporabniško ime v polju ‘User’, pot do ključa v polju ‘Key file’).

Več tehničnih informacij o tem si lahko ogledate na https://documentation.cpanel.net/display/ALD/SSH+Access .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja