Brisanje nepotrebnih datotek z orodjem CpCleaner

CpCleaner je cPanel vtičnik, ustvarjen, vam olajša čiščenje nepotrebnih datotek, ki zavzamejo prostor na vašem paketu gostovanja.

Sistem bo preveril sledeče datoteke: error_log, *.tar, *.zip, *.tar.gz ter mapi /tmp in /.trash.

V datoteki error_log se nahajajo dnevniki napak, ki se pojavljajo na spletni strani. Če ste ravno v fazi odpravljanja težav, vam brisanja ne priporočamo. Stisnjene datoteke tipa *.tar, *.zip, *.tar.gz običajno vsebujejo varnostne kopije.

Izbrisane datoteke so še nekaj časa dostopne preko varnostne kopije v programu R1Soft Restore Backup, vseeno pa vam priporočamo, da izdelate lokalno varnostno kopijo, če smatrate, da katero od datotek potrebujete.
V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V razdelku “FILES” poiščite ikono CpCleaner.

3. Za sprožitev iskanja nepotrebnih datotek kliknite gumb “Start New Scan“. S tem korakom datoteke še ne bodo izbrisane!

4. Sistem vam bo prikazal seznam datotek, ki bodo izbrisane. Za začetek postopka brisanja kliknite na gumb “Clean Files“. Če katere od datotek ne želite izbrisati, odstranite kljukico pred njo.

5. Pred začetkom brisanja je potrebno to še potrditi.

6. V zadnjem koraku prejmete poročilo o tem, koliko datotek je bilo izbrisanih.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 65
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja