Izklop požarnega zidu ModSecurity

ModSecurity je požarni zid spletnega strežnika, ki spletne aplikacije ščiti pred določenimi oblikami napadov.

Deluje tako, da blokira HTTP poizvedbe, ki jih zazna kot zlonamerne.

Za večino spletnih strani, razen dodatne zaščite, uporaba požarnega zidu nima vidnih posledic na delovanje.

V redkih primerih pa se lahko zgodi, da požarni zid blokiran zahtevke, ki niso zlonamerni. Če se pri uporabi vaše spletne strani pojavljajo napake Forbidden 403, obstaja možnost, da povezave blokira požarni zid ModSecurity. To lahko preverite tako, da ModSecurity začasno izklopite. Če to reši težavo, se lahko odločite, da požarnega zidu ModSecurity za izbrano domeno ne uporabljate, saj očitno ne deluje z vašo spletno aplikacijo.

ModSecurity lahko za določeno domeno izklopite po naslednjem postopku:

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V razdelku Security kliknite na ModSecurity.

 

 

3. a) ModSecurity lahko izklopite za vse domene na tem cPanel računu. To storite s klikom na Disable pod Configure All Domains.

 

b) V kolikor pa bi ModSecurity želeli izklopiti za le eno domeno cPanel računa, to storite s klikom na opcijo Off v stolpcu Status tabele razdelka Configure Individual Domains.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 222
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja