Kako izbrišem predpomnilnik brskalnika (cache)

Vsi brskalniki začasno shranjujejo slike, skripte in druge dele spletnih mest, ki jih obiščete, da bi pospešili brskanje. V tem članku je opisano, kako počistite predpomnilnik v najbolj pogosto uporabljenih brskalnikih.

    • Internet Explorer
Ko izbrišete predpomnilnik, se nekatere nastavitve na spletnih mestih izbrišejo. Če ste bili na primer prijavljeni, se boste morali ponovno prijaviti. Nekatera spletna mesta se morda zdijo počasnejša, ker se mora vsebina, kot so slike, ponovno naložiti.

MOZILLA FIREFOX

1. Kliknite menijski gumb desno zgoraj in nato izberite “Možnosti” (Options).

2. Izberite sekcijo “Zasebnost in varnost” (Privacy & Security) in nato kliknite gumb “Počisti podatke …” (Clear Data …)

3. Odpre se vam novo okno, kjer imate opcijo izbrati, naj se zbrišejo piškotki in podatki strani (Cookies and Site Data) in vsebina v predpomnilniku (Cached Web Content). Kliknite gumb “Počisti“. S tem boste izbrisali VSE podatke o obiskanih spletnih straneh.

4. Zaprite zavihek “about:preferences”.

GOOGLE CHROME

1. Kliknite menijski gumb desno zgoraj, izberite “Več orodij” (More tools) in nato “Izbriši podatke brskanja …” (Clear browsing data).

2. V zavihku “Osnovno” (Basic) izberite časovni okvir. Za izbris celotnega predpomnilnika izberite opcijo “Od začetka” (All time).

3. Na zavihku “Dodatno” (Advanced) odstranite opcijo “Gesla in drugi podatki za prijavo” (Passwords and other sing-in data), če ne želite, da Chrome izbriše vsa prijavna gesla. Za izbris kliknite gumb “Izbriši podatke” (Clear data).

MICROSOFT EDGE

1. Kliknite menijski gumb desno zgoraj in nato izberite “Nastavitve” (Options).

2. Izberite zavihek “Zasebnost in varnost” (Clear browsing data) in nato gumb “Izberite, kaj želite počistiti” (Choose what to clear)

3. Izberite katere podatke želite izbrisati in kliknite gumb “Počisti“.

INTERNET EXPLORER

1. Kliknite menijski gumb desno zgoraj, v meniju izberite “Varnost” (Safety) in nato “Izbriši zgodovino brskanja …” (Delete browsing history…).

2. Izberite katere podatke želite izbrisati in kliknite gumb “Izbriši” (Delete).

SAFARI (MAC OS)

1. Če še nimate vklopljene “Develop” postavke, najprej uredite to. V Safariju zgoraj levo kliknite na “Safari” in nato na “Preferences”.

2. V nastavitvah greste na postavko “Advanced”, kjer obkljukate “Show Develop menu in menu bar”.

3. Sedaj se vam v zgornji vrstici Safarija pokaže tudi postavka Develop, kjer imate možnost “Empty Caches”.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 670
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja