Kako nastavim CRON opravila?

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V razdelku “ADVANCED” kliknite na ikono “Cron Jobs“.

3. V oknu “Cron Jobs” v razdelku “Add New Cron Job” izpolnite zahtevana polja:

  • Common Settings: Nastavite pogostost izvajanja CRON opravila*
  • Command: Vpišite ukaz, ki naj se izvede.**

  • Če želite, da se “izvede” določen spletni (URL) naslov, vpišite ukaz: wget -q -O – URL
  • Če ne želite, da se rezultati Cron opravila pošljejo na e-poštni naslov za cron opravila, dodajte na konec ukaza “>/dev/null 2>&1”. Npr: wget -q -O – URL >/dev/null 2>&1

4. Opravilo zaključite z klikom na gumb “Add New Cron Job“.

* Posamezno opravilo (“cronjob”) se ne sme zaganjati bolj pogosto kot na 1 uro. Skripta oz. Skripte, ki se zaženejo kot posledica opravila (“cronjob”) se ne smejo izvajati več kot 120 sekund.

** Za klic PHP skript vam predlagamo, da uporabljate ukaz wget. Le ta se nahaja običajno na naslovu /usr/bin/wget. Tako se ob klicu skripte uporabi enako PHP okolje, kot je nastavljeno preko nadzorne plošče. Nekateri paketi gostovanja namreč omogočajo izbiro različice PHP, php ukaz, ki bi ga lahko klicali neposredno kot konzolni ukaz, pa bi lahko uporabljal drugo PHP različico. Ukaz wget uporabljate skupaj z URL naslovom skripte. V primeru, da vaša PHP skripta vsebuje t.i. Shebang in ima izvršljivi bit, pa lahko skripto kličete neposredno z navedbo polne poti do le te.

Za dodatna vprašanja in informacije kontaktirajte podporo.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 380
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja