Kako deluje Greylisting in kako upravljam z njim?

Kaj je Greylisting in kako deluje

Metoda za učinkovito zaščita proti nezaželjeni e-pošti (SPAM).

Ko dobite od nekoga prvič e-poštno sporočilo, naš strežnik ne prepozna pošiljatelja in takšno e-poštno sporočilo začasno zavrne, pošiljateljev strežnik pa po določenem času ponovno poskusi poslati e poštno sporočilo. Čas, kdaj se pošlje ponovno, je odvisen od nastavitve strežnika, ki pošilja e-poštno sporočilo. V večini primerov gre za nekaj minut. Pošiljatelji nezaželjene pošte v večini kot pošiljatelja navedejo neobstoječe naslove, kar pa onemogoča ponovno pošiljanje zavrnjene e-pošte.

Kako vklopim/izklopim sivi seznam ali “Greylisting”

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V polju EMAIL kliknite na ikono Configure Greylisting.

3. Za posamezno domeno lahko vklopite ali izklopite “Greylisting” s klikom na gumb ON/OFF.

4. V kolikor bi želeli vklopiti ali izklopiti “Greylisting” za vse domene, kliknite na ikono za nastavitve (prikaz na sliko spodaj) ter izberite “Enable All” za vklop na vseh domenah ali “Disable All” za izklop na vseh domenah.

Vam je članek pomagal?
Dislike 1
Ogledov: 214
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja