Kje v WordPressu nastavim odpiranje na varni, https povezavi?

1. Prijavite se v WordPress okolje – povezava je oblike vasadomena.si/wp-admin

2. Sedaj morate spremeniti zapise v podatkovni bazi. Vtičnik Better Search Replace je namenjen prav spremembi zapisov v podatkovni bazi. Z njim lahko spremenite tako URL povezave kot kakršno koli besedilo. V primeru prehoda s HTTP na HTTPS protokol bomo spremenili le URL povezave.

Po aktivaciji vtičnika se z miško v levem meniju administracije zapeljite čez Orodja (ang. Tools) in kliknite na Better Search Replace. Zatem naredite naslednje:
– V prvi okvirček (Search for) vpišite stari URL naslov: http://www.vasadomena.si
– V drugi okvirček (Replace with) vpišite novi URL naslov: https://www.vasadomena.si
– Pri izbiri tabel podatkovne baze (Select tables) izberite vse tabele – z levim klikom izberite prvo tabelo, držite tipko SHIFT na tipkovnici, nato pa kliknite še na zadnjo tabelo.
– Odstranite kljukico pri tretji možnosti (Run as dry run?) in kliknite na gumb Run Search/Replace.

Vaša spletna stran bi se zdaj morala v celoti nahajati na HTTPS povezavi. Najbolje pa, da preverite, če vse deluje kot mora z samim klikanjem po strani. Pri tem bodite pozorni na ikono zelene ključavnice ob spletnem naslovu.

3. Prijavite se v cPanel nadzorno ploščo, nato pa izberite “File Manager“, kjer najdete mapo, kjer imate nameščen WordPress (public_html za nosilno domeno).

4. Odprite .htaccess datoteko (prej preverite, če vam upravitelj datotek prikazuje skrite datoteke “hidden files”). Vanjo dodajte:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Vsaka spletna stran ima lahko svoje posebnosti. Če se varna povezava po teh nastavitvah ne prikaže, je potreben dodaten pregled, ki je različen od vsake spletne strani. V pomoč vam je lahko članek Analiza mešane vsebine, s katero lahko preverite vire, ki se še ne odpirajo na https povezavi. Za vas lahko izvedemo pregled in tudi celotno ureditev prehoda na https v sklopu naše ponudbe izvedbe prehoda na https. Cena storitve znaša 45 € + DDV. Naročite storitev z e-mail sporočilom na podpora@domenca.com

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 2225
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja