Kje v WordPressu nastavim odpiranje na varni, https povezavi?

1. Prijavite se v WordPress okolje – povezava je oblike vasadomena.si/wp-admin

2. Sedaj morate spremeniti zapise v podatkovni bazi. Vtičnik Better Search Replace je namenjen prav spremembi zapisov v podatkovni bazi. Z njim lahko spremenite tako URL povezave kot kakršno koli besedilo. V primeru prehoda s HTTP na HTTPS protokol bomo spremenili le URL povezave.

Po aktivaciji vtičnika se z miško v levem meniju administracije zapeljite čez Orodja (ang. Tools) in kliknite na Better Search Replace. Zatem naredite naslednje:
– V prvi okvirček (Search for) vpišite stari URL naslov: http://www.vasadomena.si
– V drugi okvirček (Replace with) vpišite novi URL naslov: https://www.vasadomena.si
– Pri izbiri tabel podatkovne baze (Select tables) izberite vse tabele – z levim klikom izberite prvo tabelo, držite tipko SHIFT na tipkovnici, nato pa kliknite še na zadnjo tabelo.
– Odstranite kljukico pri tretji možnosti (Run as dry run?) in kliknite na gumb Run Search/Replace.

Vaša spletna stran bi se zdaj morala v celoti nahajati na HTTPS povezavi. Najbolje pa, da preverite, če vse deluje kot mora z samim klikanjem po strani. Pri tem bodite pozorni na ikono zelene ključavnice ob spletnem naslovu.

3. Prijavite se v cPanel nadzorno ploščo, nato pa izberite “File Manager“, kjer najdete mapo, kjer imate nameščen WordPress.

4. Odprite .htaccess datoteko (prej preverite, če vam upravitelj datotek prikazuje skrite datoteke “hidden files”). Vanjo dodajte:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 294
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja