Naročilo novega ali podaljšanje obstoječega paketa gostovanja – kakšne so razlike?

Kakšne so razlike med podaljšanjem obstoječega paketa in naročilom novega? In kaj eno ali drugo s sabo prinaša?

Zakup paketa gostovanja pomeni zakup prostora na strežniku, kamor je moč namestiti vsebine. Za zakup novega paketa gostovanja pogosto veljajo akcijske cene.

Z zakupom paketa gostovanja tako dobite prazen spletni prostor. Nanj je mogoče namestiti vsebine, denimo vsebine spletnih strani, pa tudi ustvariti podatkovne baze in odpreti predale za elektronsko pošto.

Podaljšanje paketa gostovanja tako dejansko pomeni podaljšanje “najemnine” za ta (z vašimi vsebinami napolnjen) spletni prostor. Pri podaljšanju paketa gostovanja tako ohranite vse vsebine, ki ste jih na paket tekom obdobja zakupa naložili.

Cene podaljšanja so odvisne od paketov in želenega obdobja podaljšanja pri čemer velja, da je znesek podaljšanja nižji ob daljšem obdobju zakupa. Celoten cenik si lahko gledate na: https://www.domenca.com/spletno-gostovanje/cenik/

Ponudbo za podaljšanje si lahko pripravite preko uporabniških strani.

V kolikor pa obstoječega paketa ne podaljšate, temveč se odločite za naročilo novega paketa, dobite nov, prazen spletni prostor, ki ga je z vsebinami potrebno še napolniti. V kolikor bi želeli ohraniti vsebine, ki se nahajajo na prejšnjem paketu gostovanja, jih je na novega potrebno prenesti. Za prenos vsebin ste v tem primeru odgovorni sami. Na vašo željo vam vsebine sicer lahko prenesemo tudi mi, vendar pa se v tem primeru storitev obračuna glede na porabljen čas. Za podrobnejšo oceno stroška prenosa nas lahko kontaktirate na podpora@domenca.com.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 74
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja