Potrjevanje kontaktnih podatkov pri mednarodnih domenah

V primeru, da pri Domenci izvedete eno od naslednjih aktivnosti:

  •   registrirate domeno,
  •   prenesete domeno in/ali
  •   spremenite kontaktne podatke pri eni ali več domenah,

vam moramo v skladu s pravili organizacije ICANN poslati sporočilo, s katerim preverimo pravilnost novih kontaktnih podatkov lastnika domene.

Po katerem koli od zgoraj omenjenih dejanj imate sedaj 15 dni, da potrdite nove kontaktne podatke. Dokler tega ne boste izvedli, boste od nas prejeli več sporočil.

V sporočilu z naslovom Prosimo čimprej potrdite podatke pri vaši domeni oz. domenah! se nahaja povezava do spletne strani, ki jo morate obiskati. Spletna stran je v slovenščini in angleščini. Na tej strani morate označiti, da potrjujete kontkaktni e-poštni naslov.

POZOR: Če tega ne storite v petnajstih (15) dneh, bo vaša domena deaktivirana.

Pogosta vprašanja

Pri katerih domenah bo sedaj potrebno potrjevati kontakte?

Potrjevanje kontaktov je obvezno pri vseh domenah, ki spadaj v razred gTLD domen. To so npr. domene s končnicami .com, .org, . net in vse nove končnice, ki prihajajo, npr. app, .web itd. Potrjevanje (še) ni potrebno pri končnicah, ki pripadajo posameznim državam, kot so .si, .de …

Kdaj se šteje, da sem spremenil kontaktne podatke?

Posamezen kontakt določa enolična kombinacija imena, priimka in e-poštnega naslova. Če se katerikoli od teh podatkov spremeni, se to šteje za nov kontakt. Tako sta npr. naslednja dva kontakta različna:
– Nejc Novak, nejc@novak.com in
– Jernej Novak, nejc@novak.com

Če ste kontakt vsaj enkrat že potrdili, bo ostal naslednjič potrjen in ne boste prejeli tega sporočila. Zaradi tega vam priporočamo, da pri registraciji vseh domen, če je le mogoče, uporabljate popolnoma enake kontaktne podatke.

Kaj, če ne opazim e-poštnih sporočil, ker sem bil 15 dni po izvedeni spremembi odsoten?

V tem primeru bomo to opazili in vas enkrat od 13.-15. dne poskusili poklicati ali poslati SMS sporočilo ter vas tako poskusili obvestiti še po drugem kanalu.

Kaj storiti, če je domena že deaktivirana?

V tem primeru nas kontaktirajte in bomo sprožili ponovno pošiljanje sporočila za potrditev kontaktov.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 94
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja