Sprememba imena podatkovne baze MySQL

Če varnostna kopija MySQL podatkovne baze ni vidna v orodju R1Soft Restore Backups, bo razlog najverjetneje v tem, da ima uporabniško ime cPanel računa več kot 8 znakov ali pa se predpona MySQL baze ne ujema z imenom cPanel računa.

Da si zagotovite brezplačen dostop do varnostnih kopij, vam preimenovanje uporabniškega imena računa (predpone) lahko preimenujemo brezplačno. Pišite nam na info@domenca.com.

Ko se spremeni uporabniško ime računa, se lahko pojavijo naslednje težave:

– Povezanih spletnih mest in baz podatkov ne morete uporabljati, medtem ko se podatki prenesejo na novo uporabniško ime.
– Sistem preimenuje uporabniško ime korenske mape (npr. iz /home/username se spremeni v /home/newusername).

Pred spremembo uporabniškega imene vam svetujemo, da si še sami ustvarite varnostno kopijo podatkovne baze.

Ko vam naši tehniki preimenujejo predpono, boste morali popraviti konfiguracijsko datoteko vašo spletne strani, da se bo baza lahko z njo povezala.

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. Da boste ugotovili kako se vaša baza sedaj imenuje, v cPanel nadzorni plošči kliknite na ikono MySQL® Databases.

3. Na seznamu vidite vse podatkovne baze v vašem računu in njenega uporabnika.

4. Če ne veste gesla uporabnika podatkovne baze, ga lahko spremenite s klikom na povezavo Change password pod razdelkom Current Users.

5. Sedaj, ko imate zbrane podatke o vaši bazi, bo potrebno urediti konfiguracijsko datoteko. To najdete v ikoni File Manager.

6. Pojdite v nosilno mapo vaše domene – v primeru primarne domene je to public_html – in poiščite datoteko wp-config.php (za WordPress spletne strani) oziroma configuration.php (za Joomla spletne strani). Če uporabljate katerikoli drug sistem, preverite vse datoteke, kjer so definirani dostopi do MySQL baz.

7. Z desnim klikom kliknite na datoteko in izberite gumb Edit. V urejevalniku popravite potrebne podatke in kliknite gumb Save changes.

Če kjerkoli uporabljate navedbo celotne absolutne poti, bo to potrebno urediti tudi to. V uporabi so lahko tako pri spletni aplikaciji, aplikaciji Softaculous, kot tudi v npr. cron opravilih
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 188
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja