Sprememba imena podatkovne baze MySQL

Če je bilo ime vaše podatkovne baze MySQL spremenjeno, boste morali popraviti konfiguracijsko datoteko vašo spletne strani, da se bo baza lahko z njo povezala.

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. Da boste ugotovili kako se vaša baza sedaj imenuje, v cPanel nadzorni plošči kliknite na ikono MySQL® Databases.

3. Na seznamu vidite vse podatkovne baze v vašem računu in njenega uporabnika.

4. Če ne veste gesla uporabnika podatkovne baze, ga lahko spremenite s klikom na povezavo Change password pod razdelkom Current Users.

5. Sedaj, ko imate zbrane podatke o vaši bazi, bo potrebno urediti konfiguracijsko datoteko. To najdete v ikoni File Manager

6. Pojdite v nosilno mapo vaše domene – v primeru primarne domene je to public_html – in poiščite datoteko wp-config.php (za WordPress spletne strani). Za spletno stran narejeno v Joomli poiščite datoteko configuration.php.

7. Z desnim klikom kliknite na datoteko in izberite gumb Edit. V urejevalniku popravite potrebne podatke in kliknite gumb Save changes.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 32
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja