Urejanje datotek in pravic v cPanel z orodjem File Manager

File Manager v cPanelu vam omogoča dostop do datotek spletne strani na strežniku, kot bi dostopali s FTP dostopom. V File Manager je omogočeno brisanje, urejanje ali dodajanje datotek. Spremenite lahko tudi pravice posameznih map.

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V razdelku “FILES” kliknite na ikono “File Manager”

3. Odpre se vam seznam map vašega paketa gostovanja. Mapa vaše domene oz. glavne domene je public_html. V tej mapi se nahajajo datoteke vaše spletne strani. Če imate deljen paket z več domenami (npr. Neomejen Nastop), se datoteke za druge spletne strani nahajajo v mapi z imenom domene. Če katero od teh map preimenujete, bo nehala delovati spletna stran. Nekatere datoteke so lahko skrite, npr .htaccess. Te lahko prikažete po tem postopku.

4. Datoteke lahko izbrišete, dodate nove ali jih urejate in premikate. Če želite urediti obstoječo datoteko jo označite in izberite Delete ali Edit, lahko pa jo tudi prenesete na računalnik s klikom na Download.

5. Spreminjate lahko tudi pravice datotek. Postavite se na željeno datoteko in kliknite desni miškin gumb. Nato izberite opcijo Change Permissions.  Odpre se pojavno okno, kjer lahko odstranjujete ali obkljukate možnost Read, Write, Execute za različne uporabnike.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 56
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja