Urejanje poštnih predalov – Email routing v cPanelu

MX zapis za domeno pove, na katerem strežniku se nahaja pošta za to domeno. Za domeno je lahko dodanih več MX zapisov. Vsak MX zapis ima namreč tudi določeno prioriteto. Pošta na domeni je posredovana na strežnik z najvišjo prioriteto (najnižje število). V kolikor je strežnik nedosegljiv, je posredovana na strežnik, ki je drugi po prioriteti itd.

Za urejanje MX zapisa v nadzorni plošči cPanel sledite spodnjim navodilom.

V prvem koraku se prijavite v uporabniške strani, povezava se nahaja desno zgoraj na prvi strani https://www.domenca.com V uporabniške strani se prijavite z e-mailom in geslom.
Če ste pozabili geslo za dostop si ga lahko ponastavite na spodnji povezavi: https://www.domenca.com/portal/pozabljeno-geslo
Po prijavi pojdite na menijsko postavko Gostovanja. Za prijavo v nadzorno ploščo cPanel kliknete gumb Prijava na desni strani strani, ob znaku cP.
POZOR: V kolikor se vam odpre nadzorna plošča WHM, pojdite v levem meniju na List Accounts in nato kliknite oranžno ikono "cP" poleg imena domene katero želite urejati.

2. V nadzorni plošči izberete ikono “Email Routing“.

3. Odpre se vam stran za urejanje MX zapisa.

Automatically Detect Configuration – Nadzorna plošča bo sama zaznala, na katerem strežniku naj bo pošta.
Local Mail Exchanger – Vsa sporočila, ki prispejo na ta strežnik, bodo tu tudi ostala.
Backup Mail Exchanger – V kolikor strežnik z višjo prioriteto (nižja MX vrednost) ni dosegljiv, bo sporočila zadržal ta strežnik. V predale na tem strežniku ne bodo dostavljena. Ko strežnik z višjo prioriteto postane ponovno dosegljiv, bodo sporočila posredovana nanj, iz tega strežnika bodo pa izginila.
Remote Mail Exchanger – Ta strežnik ne bo sprejemal pošte, ampak jo bo posredoval na strežnik z višjo prioriteto (nižja MX vrednost).

V kolikor bo pošta na domeni gostovala na tem strežniku priporočamo možnost Local Mail Exchanger.
V kolikor bo pošta na domeni gostovala na drugemstrežniku priporočamo možnost Remote Mail Exchanger.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 352
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja