Urejanje strani s SiteOrigin Page Builder

SiteOrigin Page Builder je eden najpopularnejših brezplačnih vtičnikov za urejanje vsebine WordPress spletnih strani.

Omogoča vam, da na vaše strani ali prispevke enostavno dodajate vrstice in stolpce, v katere nato umestite vsebine. Z njim lahko tudi laiki pripravite občudovanja vredno spletno stran.

Na strani nato najprej kliknete na možnost “Page builder” in nato dodajte novo vrstico. Vrstici lahko dodajate stolpce in tudi razporejate njihovo širino.

V naslednjem koraku izberete gradnik, ki ga želite dodati na stran. To storite s klikom na “Add Widget”.

Odpre se vam seznam gradnikov. V osnovi izbira ni zelo velika, lahko pa jo razširite z namestitvijo vtičnika SiteOrigin Widgets Bundle, kjer lahko aktivirate dodatne gradnike.

Ko najdete ustrezen gradnik, kliknite nanj in dodal se bo v stolpec. Gradnik lahko sedaj uredite tako, da greste z miško čez polje in kliknete “Edit”. Odpre se vam gradnikov urejevalnik, kjer vsebino dodajate glede na to. kateri gradnik ste izbrali.

Pregled najbolj uporabnih gradnikov

  • SiteOrigin Editor omogoča urejanje besedilo podobno kot na osnovnih WordPress straneh ali prispevkih. Dodajamo lahko besedilo, slike, tabele in podobne elemente.
  • SiteOrigin Image omogoča dodajanje slik. Sliki lahko nastavite velikost, postavitev, naslov…
  • SiteOrigin Slider je gradnik, ki vam pomaga kreirati t.i. slikovni drsnik, v katerega dodate slike ali video posnetke, ki se nato menjujejo.
  • SiteOrigin Contact Form: z njim lahko na vašo stran dodate kontaktni obrazec, preko katerega vam lahko obiskovalci pošljejo sporočilo.

Primer strani, ki je narejena s pomočjo SiteOrigin urejevalnika

Pogled strani v urejevalniku SiteOrigin
Pogled strani v urejevalniku SiteOrigin
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 259
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja