Uvoz velike MySQL baze na strežnik

Pred uvozom predlagamo, da si ustvarite varnostno kopijo podatkovne baze.

Uvoz MySQL podatkovne baze, ki vsebuje ogromno podatkov, preko aplikacije phpMyAdmin ne bo mogoč, saj so na strežnikih nastavljene časovne omejitve izvajanja PHP skript. Več o tehničnih značilnostih si lahko ogledate na https://www.domenca.com/podpora/kb/tehnicne-znacilnosti-cpanel-gostovanj-pri-nas/.

V tem primeru lahko SQL datoteko uvozite preko aplikacije Terminal, ki je na voljo v cPanel nadzorni plošči ali pa preko SSH protokola.

Najprej je potrebno SQL datoteko naložiti na vaš paket gostovanja. Datoteko naložite z uporabo aplikacije File manager v cPanel nadzorni plošči ali pa preko FTP protokola.
Datoteko lahko naložite v poljuben direktorij, sicer pa priporočamo kar “root” direktorij vašega paketa gostovanja.

V cPanel nadzorni plošči v razdelku “Advanced” kliknite na ikono Terminal.

Preden lahko dostopate do aplikacije Terminal, morate prebrati in sprejeti opozorilo. Kliknite gumb “I understand and want to proceed“.

Za uvoz datoteke lahko uporabimo spodnji ukaz, kjer namesto “USERNAME” vpišemo uporabnika, ki ima dostop do MySQL podatkovne baze. Namesto “DATABASE” vpišemo ime MySQL baze, v katero želimo uvoziti podatke. Datoteka “baza.sql” pa je datoteka, ki smo jo naložili v “root” direktorij paketa gostovanja.

mysql -u USERNAME -p DATABASE < baza.sql

Ob vnosu in potrditvi ukaza je potrebno le še vnesti geslo od uporabnika, ki ste ga zapisali v zgornjem ukazu (uporabnik mora biti dodeljen vpisani MySQL podatkovni bazi).
Čas trajanja uvoza je odvisen od velikost podatkovne baze, ki jo želite uvoziti. Po uspešnem uvozu sicer ne boste prejeli nobenega obvestila, vendar vas bo le vrnilo nazaj na možnost vpisa novega ukaza.

Uspešnost uvoza lahko nato preverite v aplikciji phpMyAdmin v nadzorni plošči cPanel.

Ko končate s postopkom uvoza MySQL baze, naloženo datoteko odstranite s strežnika.
Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 79
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja