Domenca Logo

SSD pospešeno

Divider

Kot največji ponudnik gostovanja v regiji neprestano izboljšujemo našo strežniško infrastrukturo in storitve, ki jih nudimo. Tako smo vsem VPS strežnikom dodali SSD predpomnilke.

Kaj pomeni “SSD pospešeno”?

Klasični podatkovni diski so zaradi načina delovanja počasnejši, sploh če jih primerjamo s SSD diski. Zato smo na večino naših strežnikov namestili SSD enote, ki imajo vlogo predpomnilnika. Na SSD enotah so tako shranjeni podatki, ki so najpogosteje v uporabi.

Ko strežnik prejme zahtevo po določenih podatkih, najprej preveri, ali so ti shranjeni v SSD disku. Če so shranjeni na njem, lahko podatke pošlje izjemno hitro. Le v primeru, ko podatkov ne najde na SSD disku, te poišče na klasičnem trdem disku.

 

Ali “SSD pospešeno” vpliva na hitrost delovanja spletne strani?

 

Da, vaša spletna stran zato deluje hitreje.

Pohitritev hitrosti delovanja strežnikov po namestitvi SSD predpomnilnikov je najlažje ponazoriti z grafom. Spodnji graf prikazuje zmanjšanje odzivnega časa za polovico (iz 1,5 sekund na 0,75 sekund):

Našemu drugemu naročniku se je odzivni čas pred uvedbo SSD pospešeno gibal okoli 2,75 sekunde. Po pohitritvi strežnikov je odzivni čas padel na skoraj 1,5 sekunde.

Tretji graf prikazuje odzivni čas spletne strani našega (prav tako) naključno izbranega naročnika, ki je padel iz 1,1 sekunde na 0,8 sekunde.

Grafi prikazujejo dejanski odzivni čas treh naključno izbranih spletnih strani naših naročnikov.

Iz grafov je jasno razvidno zmanjšanje odzivnega časa po uvedbi SSD pospešeno.

 

Naj tudi vaša spletna stran deluje hitreje!

Divider

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.