Zakaj dobivam obvestila ARNES-a, da vpis domene v DNS NI uspel?

Obvestilo je informativne narave in vas obvešča o tem, da je ARNES-ov avtomatski sistem za preusmerjanje domen na DNS strežnike vpisane v registru naletel na napako in zato domena ni bila usmerjena na DNS strežnike, torej vpis v DNS ni uspel.

To obvestilo ne pomeni, da registracija domene ni uspela – ravno nasprotno, registracija domene JE uspela in sedaj je potrebno domeno parkirati na DNS strežnikih, torej pripraviti pravilne DNS zapise na strežnikih, ki so vpisani v registru, da bo preverjanje dokončano brez napake.

Pri nas DNS zapise lahko urejate v okviru vsakega paketa gostovanja, če pa imate le registrirano domeno, vam ponudimo brezplačno upravljanje z DNS zapisi.

V kolikor želite z domeno gostovati pri drugem ponudniku tovrstnih storitev, lahko preko uporabniških strani  vpišete DNS strežnike vašega ponudnika, ta pa mora nato poskrbeti za pravilne DNS zapise.
Pravilnost in uspešnost preusmerjanja je v tem primeru popolnoma v rokah vašega ponudnika gostovanja oziroma DNS zapisov!

Sporočila se pošiljajo na elektronski naslov tehničnega kontakta. V kolikor domene še ne nameravate uporabljati, pa so sporočila za vas moteča, lahko preko uporabniških straniizbrišete trenutne DNS strežnike za vašo domeno in teh obvestil ne boste več prejemali.

Vam je članek pomagal?
Dislike 0
Ogledov: 154
Niste našli, kar ste iskali? Preiščite bazo znanja