Že poznate orodje za oblikovanje – Canva?

Orodje Canva omogoča enostavno pripravo grafike za različne dokumente, presentacije, FB fotografije, infografike in številne druge zadeve pri katerih potrebujete hitro in enostavno oblikovanje. Canva vsebuje številne v naprej pripravljene predloge in motive, ki jih je lahko sestaviti v atraktiven design.

Aplikacija Canva bo v veliko pomoč vsem tistim, ki niste strokovnjaki za design, vendar bi vam pri vašem delu vseeno prišlo prav, če bi lahko na hiter in enostaven način pripravili vsaj nekaj osnovnih grafičnih elementov.

Canva zaenkrat obstaja samo v beta verziji, vendar pa bo kmalu na voljo tudi za vsesplošno uporabo. In to brezplačno! Torej, orodje in večino designov, ki so že vstavljeni boste lahko uporabljali brezplačno, določene fotografije in motivi pa so za doplačati in sicer po 1 $ na kos. Dobra stvar pri tem je, da pred nakupom določenega motiva le-tega prej lahko preizkusite in tako presodite, če se bo dobro ujemal z npr. barvami v vašem logotipu.

Objava vaših designov tudi na Facebooku in Twitterju

Ko enkrat kupite določeno sliko oz. motiv ta sicer ne postane vaša last, jo pa lahko uporabljate za osebne in poslovne namene tako dolgo kot želite.
Vsi vaši designi so vam neposredno po koncu oblikovanja dostopni v pdf-ju oz. png-ju in  pripravljeni za objavo. Že aplikacija sama vam ponudi možnost, da izdelke, takoj ko so gotovi, delite tudi na Facebook ali Twitter profilu. S pomočjo te praktične aplikacije torej že v nekaj minutah lahko pripravite in objavite novo Facebook cover fotko, novo pasico ali pa zanimivo infografiko.

Zakaj je Canva zanimiva, če ste profesionalni oblikovalec?

Pri Canva-i obljubljajo različne načine sodelovanja, vendar bo na začetku na voljo le zgoraj opisani model. Torej, uporaba orodja bo brezplačna, plačljivi bodo le posamezni motivi. Posebej poudarjajo, da boste na svoj račun prišli tudi profesionalni oblikovalci, ki boste s prispevanjem vaših lastnih designov lahko kakšen evro tudi zaslužili.

Na trg torej prihaja zanimivo orodje tako za tiste, ki potrebujete enostavno orodje za delo z grafiko kot za profesionalne oblikovalce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja