Google Workspace e-mail gostovanje po ukinitvi G Suite ni več brezplačno

Če ste uporabnik (starega) Google G Suite računa (to so tisti Gmail računi z lastno domeno, ki so bili do sedaj brezplačni), nikar ne zamudite roka za potrditev izjeme ali prehoda na Google Workspace. V nasprotnem primeru bo vaša e-pošta prenehala delovati.

V kolikor ne spadate med tiste izjeme, ki bodo lahko koristile brezplačno storitev še naprej, smo pripravili tudi primerjavo med storitvijo Google Workspace in (ugodnejšim) gostovanjem e-pošte na lastni domeni, s katerim se izognete plačevanju po-novem drage naročnine na Google storitve, ter še naprej uporabljate vaš poslovni e-mail naslov.

Vsi poslovni uporabniki, ki do 27. junija svoje e-pošte ne bodo prenesli drugam – in ki so do sedaj G Suite uporabljali brezplačno – bodo namreč prestavljeni na ustrezne pakete Google Workspace storitve, kjer bo strošek najcenejšega paketa znašal astronomskih 76 € na leto za posamezni e-mail predal.

Najkasneje do 27. junija 2022 se morate namreč odločiti za uporabo bodisi plačljive storitve ali zadostiti nekaterim (lahko tudi bolj zahtevnim) pogojem za nadaljnjo uporabo brezplačne verzije …

Pogoji prehoda na Google Workspace in izjeme

➡️ Za poslovne uporabnike (podjetja, s.p.) G Suite legacy free verzija več ne bo brezplačna. Vaš račun bo avtomatsko prestavljen na storitev Google Workspace (od 76 € / leto na uporabnika za 30 GB). Za uspešen prehod je potrebno obvezno tudi nastaviti podatke za obračunavanje storitve (kreditna kartica).

➡️ Za posameznike in družine je po novem na voljo izjema, kjer lahko še naprej uporabljate brezplačno verzijo G Suite legacy. Možnost je na voljo le, če niste poslovni uporabnik, obvezno pa je potrebno  pred tem ročno onemogočiti (opt-out) prehod na Google Workspace. Google vam ne bo nudil podpore pri uporabi vaše e-pošte in vas bo, če oceni da uporabljate storitev v komercialne namene, brez opozoril prestavil na poslovni plačljivi Google Workspace račun.

⚠️POMEMBNO: Če ne vpišete podatkov za plačilo ali onemogočite prehoda na brezplačen račun (če niste poslovni uporabnik), bo Google vaš račun s 1. avgustom 2022 suspendiral, e-pošta pa bo prenehala delovati. Za ponovno aktivacijo bo potreben zakup plačljive storitve ali kontakt z Google podporo, kjer vas bodo lahko identificirali kot posameznika, ne-poslovnega uporabnika.

➡️ Še tretja možnost je na voljo v primeru kvalificiranih izobraževalnih ustanov, kjer lahko prejmete brezplačen Google Workspace for Education Fundamentals račun, kjer pa je spet potrebno prebroditi zapleten postopek dokazovanja …

(vir: Google)

Katere so druge (ugodnejše) možnosti e-mail gostovanja?

Brez skrbi…

Pri Domenci smo za podjetja in posameznike pripravili enostavno in cenovno ugodno rešitev, saj smo v ta namen razvili e-poštno gostovanje s predali od 5 GB do 100 GB, ki ga lahko dobite že od 0,99 € na mesec oziroma samo za 11,86 € na leto.

Poleg tega pa za vso logistiko brezplačnega prenosa vašega e-poštnega predala in vseh sporočil poskrbi ekipa Domence, ki ima na tem področju več kot 23 let izkušenj.

Ne samo, da boste z lastno domeno v elektronskem naslovu poskrbeli za urejen in profesionalen izgled vašega e-poštnega naslova, pač pa boste imeli možnost skupne uporabe poštnih predalov, dostop do spletne pošte ter podporo tudi po telefonu v slovenskem jeziku …

Poleg vsega naštetega se lahko odločite in svojemu paketu dodate tudi varnostne kopije, ki omogočajo obnovitev po nesreči izbrisanih sporočil.

Vse kar morate narediti je, da kliknete na spodnjo povezavo in si izberete ustrezen paket…

Kliknite tukaj in izberite paket e-poštnega gostovanja že od 0,99 € / mesec >>

Primerjava Domenca e-poštnega gostovanja z Google Workspace

Ne glede na to, ali uporabljate do kmalu-ne-več brezplačno Google Workspace rešitev, paketi Domenca e-poštnih gostovanj so tudi odlična alternativa plačljivim paketom Google, kjer lahko prihranki v dveh letih sežejo tudi čez 115 € na uporabnika. Hkrati prejmete tudi nekaj dodatnih plusov.

Domenca email gostovanje primerjava z Google Workspace

V primerjavi paketov gostovanj za e-mail naslove vidimo, da lahko za podobno količino prostora kot ga prejmete na Google (25 GB), plačujete več kot dvakrat manjši znesek. V primerjavi so vključeni le nekateri paketi, na voljo so namreč tudi e-mail predali s prostorom 5 GB in 75 GB.

Pomembna prednost Domenca E-poštnega gostovanja je tudi podpora v slovenskem jeziku, katere Google Workspace ne nudi. Ko se želite prepričati, ali je vaše pomembno sporočilo dostavljeno prejemniku, vam bodo z veseljem priskočili na pomoč prijazni agentje Domence, ki so na voljo 365 dni v letu. V primeru Googla pa se je največkrat potrebno prebiti čez obsežna in pogosto pomanjkljiva navodila na njihovih spletnih straneh.

Vsa vaša pomembna e-poštna sporočila so pri Domenci hranjena na varovanih strežnikih v Sloveniji, medtem ko pri tujih ponudnikih lahko gostuje tudi v državah, kjer zasebnost ali varnost ni dovolj zaščitena.

Katere so še prednosti Domenca e-poštnega gostovanja?

Dostop z vseh naprav

Do vaših sporočil boste lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli, na vseh napravah in operacijskih sistemih.

Filtriranje neželene e-pošte
Napredni filtri bodo prestregli vsiljeno pošto (spam).

Varnost je na prvem mestu
Antivirusna in phishing zaščita bosta poskrbeli za zaščito pred spletnimi napadi in goljufijami.

Enostavna namestitev predala
Personalizirana navodila za nastavitev predalov ter avtomatska vzpostavitev za najbolj priljubljene poštne odjemalce (Outlook, Thunderbird, Mac Mail, Android in iPhone).

Popolna zasebnost podatkov
Vaših podatkov nikoli ne bomo delili z oglaševalci, kot to počnejo nekateri ponudniki e-mail storitev.

Kliknite tukaj in izberite paket e-poštnega gostovanja že od 0,99 € / mesec >>

Kaj o e-poštnem gostovanju pravijo uporabniki?

Poleg ogromno prostora za prejeto in poslano e-pošto, uporabniki opazijo tudi bistveno nižjo ceno.

Ker je stara navada železna srajca, pogosto želijo uporabljati svoj Gmail naslov za vso e-pošto, tako osebno kot poslovno. Zato cenijo, da je Domenca e-poštni predal mogoče dodati v Gmail aplikacijo na telefonu, kjer lahko pošto pregledujejo in pošiljajo, prav tako pa tudi v različne poštne odjemalce (Outlook, Mac Mail, Thunderbird, …).

In ker nesreča nikoli ne počiva, lahko pri Domenci izberejo tudi varnostne kopije za pomotoma izbrisana sporočila. Kar nekaj strank je že izkoristilo možnost pridobitve pomembnih sporočil, katera ne bi smela biti izbrisana.

Najbolj pomembno razliko v primerjavi z ostalimi ponudniki pa opazijo pri podpori, saj se lahko z vprašanjem ali težavo vedno obrnejo na prijazne agente, ki se hitro odzovejo z rešitvijo.

Kliknite tukaj in izberite paket e-poštnega gostovanja že od 0,99 € / mesec >>

P.S. Pri Domenci za vas brezplačno uredimo migracijo vašega obstoječega e-poštnega predala pod “našo streho” …

Pohvala Domenca E-poštno gostovanje Sonja

Pohvala Domenca E-poštno gostovanje

Podobni članki