Je delovni proces v vašem podjetju močno odvisen od brezhibne e-pošte? Imamo nekaj novega…

Če imate v podjetju 50, 100 ali več e-mail uporabnikov, vaš delovni proces pa je močno odvisen od brezhibno delujoče elektronske pošte, potrebujete nekoliko več kot standardno storitev e-mail gostovanja…

V Zasebni e-mail strežnik smo zato poleg izboljšane zasebnosti in enostavne uporabe, združili tudi napredne funkcije za visoko dostavljivost in varnost pred vse bolj razširjenimi e-mail zlorabami.

Ob vsem tem pa ni treba skrbeti za prav noben tehnični vidik povezan z delovanjem strežnika, saj je to naloga naših izkušenih sistemskih administratorjev. 

Ogromno prostora skupaj z enostavno uporabo

V Zasebni e-mail strežnik smo združili enostavnost uporabe in še več svobode, ki jo potrebujejo večje organizacije. Za maksimalno fleksibilnost in podporo smo dodali:

 • Od 50 GB do več terabajtov prostora
  Prostor za shranjevanje vsebine e-pošte je prilagodljiv. Prostor lahko povečujemo skladno z vašimi potrebami, s čimer je vaš začetni strošek nižji in raste postopoma.

 • Neomejeno število in poljubna velikost e-poštnih predalov
  Ker pogosto info@ predal zahteva večjo količino prostora, nismo navzgor omejili velikosti e-mail predalov – enostavno jih omejite sami v skladu z vašimi potrebami.

 • cPanel nadzorna plošča
  Kreiranje e-poštnih predalov, menjava gesel, vklop odzivnikov in ostale nastavitve so z nadzorno ploščo cPanel enostavne, tudi pri tem pa lahko računate na našo brezplačno pomoč.

 • 24/7 podpora
  Ko potrebujete pomoč pri uporabi nadzorne plošče ali v nujnih primerih, smo preko telefona ali e-maila dosegljivi 24 ur na dan.

Zgrajen za najvišjo dostavljivost e-mail sporočil

Zasebni e-mail strežnik teče na cloud infrastrukturi – značilni po izredno visoki dosegljivosti. V primeru odpovedi strojne opreme, se strežnik v oblaku avtomatično preseli na delujočo opremo. S tem delovni proces z uporabo e-pošte ohranjamo brezhiben.

Zanesljive dostave e-mail sporočil ni brez naslednjih lastnosti:

 • Lasten IP naslov
  Zasebni e-mail strežnik je izoliran in vsebuje IP naslov, ki pripada zgolj vam. Ugled in uspešnost pošiljanja e-mail sporočil je s tem odvisna zgolj od vaših dejanj – ne pa tudi od drugih strank, kot je to običajno na deljenih strežnikih.

 • SPF, DKIM, DMARC overitveni protokoli
  Ti protokoli omogočajo, da poslana e-pošta zanesljivo prispe, kamor je namenjena. Če so ustrezno nastavljeni, preprečijo zlorabe tretjih oseb ali vaših poslovnih partnerjev. Če nekdo poskuša ponarediti vaš e-poštni naslov (spoof), bodo nastavitve e-poštnih overitvenih protokolov prepoznale, da ta e-poštna sporočila niso legitimna. Ti protokoli pomagajo preprečiti, da bi ponarejena e-poštna sporočila dosegla cilj – običajno bodo končala v mapi z neželeno pošto prejemnika ali pa sploh ne bodo dostavljena.

Poskusi e-mail zlorab pod strogim nadzorom

Če v vaši organizaciji e-pošto uporablja večje število uporabnikov, verjetno že posvečate pozornost varnosti in predvsem zaščiti pred e-mail zlorabami.

Pred nevarnimi sporočili morajo biti zaščiteni vsi zaposleni, predvsem pa tisti, ki (še) niso tako dobri v prepoznavanju sporočil z zlonamerno programsko opremo.

Antivirusna zaščita ClamAV®

Antivirusna rešitev skupaj z anti-spam filtrirnim sistemom poskrbi, da nevarna sporočila ne prispejo do poštnega predala zaposlenega in ogrozijo informacijski sistem. Programska oprema ClamAV®:

 • zaznava viruse, črve, trojance in druge zlonamerne programe,
 • izvaja antivirusni pregled priponk PDF, Excel, Word in podobnih,
 • ima sposobnost pregledovanja stisnjenih datotek, s čimer ščiti tudi pred zlonamerno kodo v datotekah kot so Zip, RAR, 7Zip.

Zaščiten dostop in monitoring

Nepooblaščen dostop do e-mail sporočil (Man in the middle attack – MITM napad) in poizkusi z ugibanjem gesel so varnostno tveganje, ki ga zamejimo s stalnim monitoringom in proaktivnimi ukrepi na nivoju strežnika:

 • monitoring in blokada zlonamernih poizkusov prijav v spletno pošto in nadzorno ploščo,
 • sistem za odkrivanje zlonamernih preusmeritev in filtrov e-pošte, s katerim opozorimo in izbrišemo vnose, če jih smatramo kot nevarne,
 • dvofaktorska avtentikacija za dostop do nadzorne plošče cPanel (2FA) za še večjo zaščito pred nepooblaščenim dostopom.

Hornetsecurity – najvišji nivo varnosti

K varnostnim funkcijam je mogoče dodati tudi napredno zaščito pred kibernetskimi grožnjami preko e-pošte – filtrirni sistem Hornetsecurity.

Preko Hornetsecurity storitve se filtrira neželena in predvsem zlonamerna e-pošta, s čimer zaščitimo poslovanje tudi pred naprednimi vrstami groženj preko e-pošte.

Hornetsecurity ščiti tudi pred naslednjimi napadi:

 • ciljno usmerjeni napadi (osebe v podjetju),
 • vrivanje v poslovno komunikacijo (BEC),
 • izsiljevalska programska oprema in
 • mešani napadi (v enem e-mail napadu so združeni virusi, spam, spyware in phishing).

Preglednost e-pošte poveča produktivnost zaposlenih

E-mail predali zaposlenih morajo biti ne le zaščiteni pred grožnjami, ampak ob tem ostati tudi pregledni – brez nenevarne, vendar odvečne spam e-pošte, ki zmanjšuje produktivnost.

Orodje SpamAssasin z več nivoji preverjanj (SPF, Bayesian Filtering, spam ključne besede, IP pošiljatelja,…) zagotavlja filtracijo e-mail sporočil in s tem ohranja poštne predale pregledne. Občutljivost filtra je mogoče še posebej prilagoditi vašemu načinu poslovanja in željam.

Če zgrešite kakšno podrobnost…

V sklopu storitve delujemo kot zadnja obrambna linija, ki varuje pred nepričakovanimi težavami, ki jih sami morda ne bi opazili.

Monitoring zasedenosti e-mail predalov z avtomatskim obveščanjem
Nikoli se ne more zgoditi, da bi uporabnika presenetil poln e-mail predal, na katerega ni mogoče pošiljati sporočil. Tudi če ne spremljate zasedenosti, bo trikratno avtomatsko obveščanje poskrbelo, da boste lahko prostor povečali pravočasno.

Monitoring zasedenosti prostora celotnega strežnika
Dnevno spremljamo in opozorimo na preveliko zasedenost na celotnem strežniku, preden pride do težav s shranjevanjem in delovanjem e-pošte. S tem lahko vedno pravočasno povečate prostor na strežniku v skladu z vašimi potrebami.

Še vedno vzdržujete lasten e-poštni strežnik?

Podjetjem omogočamo, da se osredotočijo na svoje poslovanje, ne da bi se obremenjevali s tehničnimi podrobnostmi upravljanja e-poštnega strežnika.

Izzivi pri upravljanju strežnikov zahtevajo znanje, stalno izobraževanje in sredstva, ki jih pri Domenci zagotovimo z ekipo sistemskih administratorjev. Ta izkušena ekipa skrbi za vzpostavitev, posodobitve in monitoring več kot 1.600 strežnikov v 5 državah. Zavedamo se, da je vaš poslovni proces odvisen od uporabe elektronske pošte, zato je njihova edina naloga, da e-poštna storitev deluje brezhibno.

Podobni članki