Kako ustvarim učinkovit Facebook oglas?

Da lahko na Facebooku najdemo potencialne kupce, vemo že dolgo. Kako pa ustvarimo dober Facebook oglas? Modro omrežje ponuja učinkovito orodje, s katerim lahko oglase ciljamo neposredno na naše kupce.

Preverite, kako lahko v 5 korakih sami ustvarite svoj prvi oglas.

 

Kliknite na slike za povečavo.

1. Najprej si postavimo cilj

Preden napišemo besedilo za oglas ali zanj izberemo sliko, si postavimo cilj. Facebook nam ponudi celo paleto ciljev, največkrat pa izberemo povečanje števila privržencev (“fanov”) ali klike na spletno stran, torej povečanje obiska na spletni strani.

 

2. Prava slika za Facebook oglas

Pri naslednjem koraku nas orodje že vodi k izbiri slik. Poleg samodejno prikazanih slik s spletne strani lahko naložimo druge slike (gumb »Upload Images«) ali uporabimo brezplačni vir slik (gumb »Browse Images«).

Nasvet: testirajte več različnih slik, zelo učinkovite so slike obrazov.

 

3. Prodajno napisano besedilo

Tudi pri Facebook oglasih velja, da je odziv v veliki večini odvisen od naslova. V 25 znakih (skupaj s presledki) moramo pritegniti pozornost uporabnika. Besedilo, v katerem je prostora za 90 znakov, pa je nadaljevanje zgodbe iz naslova.

Nasvet: v naslovu postavite vprašanje, ciljajte na uporabnikova čustva ali izpostavite njegovo težavo. Testirajte. V besedilu ne pozabite na poziv k akciji!

 

4. Prikažite oglase potencialnim kupcem

Za dober odziv moramo določiti prave uporabnike. V razdelku »Audience« izberite ustrezno lokacijo, starost in spol ter jezik. Lahko določite tudi interese svojih potencialnih kupcev, na primer tehnologijo ali šport, pa tudi recimo zakonski stan. Na desni strani vam Facebook sproti prikazuje, kolikšen je potencialni doseg vaših oglasov glede na izbrano ciljno skupino.

Primer dobre prakse: zlatarna oglašuje poročne prstane moškim uporabnikom, ki so stari med 27 in 35 leti in so zaročeni.


5. Kliki, prikazi ali »všečki«?

V zadnjem koraku kreiranja oglasa določite sredstva na dan ali celotno kampanjo in se odločite, kaj naj vam Facebook obračuna: klike, prikaze ali nove privržence.

Nasvet: če vas zanima obisk spletne strani, izberite plačilo na klik; za grajenje blagovne znamke vas bo zanimalo obračunavanje na tisoč prikazov; če ciljate na nove privržence, pa obkljukajte ceno na »všeček«.

 

Nastavite obdobje oglaševanja, vpišete podatke o kreditni kartici in … že oglašujete na Facebooku. Ne pozabite, tudi če sami niste uporabnik Facebooka, vaši potencialni kupci in privrženci s(m)o.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja