Še ne uporabljate remarketinga? Začnite takoj.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste obiskali neko spletno stran, nato pa ste še nekaj časa na drugih spletnih straneh videvali oglase, povezane z njo? To seveda ni bilo naključje. Tej učinkoviti taktiki spletnega oglaševanja rečemo remarketing. Dosega odlične rezultate (ROI). Kako deluje?

 

Kako poteka remarketing?

Anja si na treh različnih spletnih straneh ogleduje nove modele tekaških copatov. Odloči se, da bo še malo razmislila, in zapre zavihke. Nekaj dni kasneje bere novice na nekem čisto drugem portalu, ko tam zagleda oglas za tekaške copate, ki jih je gledala. Klikne nanj in v spletni trgovini opravi nakup. Remarketing jo je ponovno spomnil na izdelek, ki jo je že zanimal, jo pripeljal nazaj na stran in pomagal oglaševalcu premagati konkurenco.

Remarketing vam torej pomaga »zaključiti« spletno prodajo, zasleduje pa lahko tudi druge cilje …

 

Kakšne probleme rešuje remarketing?

Problem opuščene košarice

Velikokrat se zgodi, da obiskovalec že doda izdelek v košarico, nato pa ne zaključi nakupa. Z remarketingom ga lahko spomnite na točno ta izdelek. Lahko greste še korak dlje in mu v oglasu ponudite še kodo za popust, da ga dodatno spodbudite.

Pridobivanje povpraševanj in prijav

Nekatere odločitve trajajo dlje časa. Velikokrat se zgodi, da obiskovalec ob prvem obisku ne izpolni nobenega obrazca na spletni strani. Če oglase prikažemo samo tistim, ki niso izpolnili določenega obrazca, jih lahko neposredno pripeljemo do izpolnitve cilja.

Beg v iskalnik

Janez si je že ogledal vašo ponudbo, potem pa je pozabil, na kateri strani je bil, zato spet išče z Googlom. S pomočjo remarketinga ga lahko ponovno dosežete. Ciljamo na obiskovalce, ki so že bili na naši spletni strani, kasneje pa na Googlu in iščejo s sorodnimi ključnimi besedami. Prikažemo jim lahko prilagojene oglase ali pa posebej zanje nastavimo ključne besede ter njihove izklicne cene. Z dobro pripravljeno kampanjo lahko računamo na odlične rezultate, saj so ti obiskovalci že dvakrat izkazali interes za vašo ponudbo.

Prepoznavnost in priklic blagovne znamke

Verjetno ste že slišali, da mora potrošnik sedemkrat stopiti v stik z blagovno znamko, preden je pripravljen za naslednji korak. S pomočjo remarketinga lahko to dosežete za zelo nizke stroške, saj vam ni treba zakupiti ogromno oglasov in upati, da se bo posameznik večkrat srečal z njimi, ampak ciljate prav nanj.

 

Želite preizkusiti remarketing. Kaj sedaj?

Remarketing lahko izvajate kar znotraj Google AdWords oglaševanja, uporabite pa ga lahko tudi pri Facebook oglaševanju. Oboje lahko izvajate sami. Če se z oglaševanjem na Googlu in Facebooku še niste srečali, pa bi vam predlagala, da za remarketing vsaj na začetku poiščete pomoč strokovnjaka.

Več o Google AdWords remarketingu lahko preberete tukaj, o remarketingu na Facebooku pa govori ta video.

 

Če remarketinga še ne uporabljate, zamujate odlično priložnost. S ciljanjem na potencialne kupce, ki ste jih že delno prepričali, boste pri zmernih stroških dosegli boljše prodajne rezultate in si povrnili investicijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja