Že imate novi urejevalnik Facebook oglasov?

Modri gigant družabnega spleta je že pred meseci napovedoval spremembe v obliki in delovanju svojih oglasov. Nekateri uporabniki smo že dobili novi urejevalnik. Kaj se je spremenilo?

1. Elegantnejše določanje cilja

Facebook nam po novem na začetku priprave oglasa ponudi kar osem različnih ciljev. Med njimi bo največ oglaševalcev izbralo pridobivanje obiskovalcev na spletno stran ali pa novih privržencev (»všečkov«) za Facebook stran, poigrate pa se lahko tudi z oglasi za Facebook aplikacijo, ponudbo (Offer), dogodek in konverzijo na spletni strani.

Za tiste, ki se s Facebook oglaševanjem še niste srečali, hkrati pa poznate spletno terminologijo, je ta način dobrodošel. Manj vešče uporabnike lahko zmedejo izrazi, kot je konverzija ali pa piksel za sledenje (tracking pixel).

 

2. Drugačna izbira slik

Ko izberemo svoj cilj, nadaljujemo z izbiro slik za oglas. Facebook nam ponudi tiste slike, ki jih je našel na spletni ali Facebook strani, ob tem pa lahko naložimo še dodatne slike, ki naj bodo primernih dimenzij. Vedno je dobro pripraviti različice oglasa z več slikami, saj ravno te močno vplivajo na rezultate oglaševanja.

Že nekaj časa se govori o tem, da bo Facebook svojim oglaševalcem omogočil tudi uporabo nabora profesionalnih slik za oglase, vendar v svojem urejevalniku te opcije še nisem zasledila. Sprememba bi bila zagotovo korak v pravo smer za male podjetnike, ki bi želeli oglaševati sami. Za razliko od agencij ponavadi nimajo dostopa do baz profesionalnih slik, kupovanje posameznih slik pa zna biti zanje prevelik strošek.

 

3. Jasnejši predogled oglasov

Tudi urejanje vsebine oglasa je prenovljeno. V tem koraku zdaj jasneje vidimo, kako bo naš oglas videti na časovnici in kako v stranskem stolpcu, ter uredimo njegovo besedilo. Če oglašujemo spletno stran, lahko oglas povežemo tudi s Facebook stranjo. Določimo, kako in kje naj bi se oglas prikazoval, ter nadaljujemo s ciljanjem.

Zanimivo je, da so nastavitve ciljanja zaenkrat ostale točno take, kot so bile prej. Še vedno lahko z radijskimi gumbi in spustnimi seznami izbiramo lokacijo, spol, starost, izobrazbo, zakonski stan, interese in druge lastnosti ljudi, ki jim želimo prikazati svoje oglase. Pričakujem pa, da bo tudi ta del urejevalnika doživel kakšno preobrazbo.

 

Vsebina in postavitve

 

Je vaše podjetje že prisotno na Facebooku in pridno gradi odnose, širi dober glas in nabira »všečke«? Facebook je kanal komunikacije, kjer lahko z zelo zmernimi stroški dosežete dobre rezultate pri prepoznavnosti in tudi prodaji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja