Triki za dober odziv na Facebooku

S spretnostjo do dobrega odziva na FacebookuČe ponujate izdelke ali storitve za končne kupce, oziroma je vaša dejavnost povezana s prostim časom in užitkom, je Facebook za vas odličen kanal komunikacije.

Podjetjem so tam namenjene Facebook strani in ne osebni profili. Če strani še nimate, si jo lahko brezplačno ustvarite na tej povezavi. Tako postanete njen upravitelj. Dobro je, da ima stran več upraviteljev, vsem pa bodo koristili triki za uspešno komunikacijo.

 

Objave: kako pogosto je dovolj pogosto?

Na to večno vprašanje ni enostavnega odgovora. Idealno bi bilo, da bi si vsak dan vzeli čas za svojo Facebook stran. Časa pa nikoli ni preveč in Facebook se hitro znajde na dnu dolgega seznama opravil. Zato predlagam, da v svoj koledarček vključite redno nalogo upravljanja s Facebook stranjo. Postavite si pravilo, da boste objavili na primer vsaj dve objavi na teden in na komentarje odgovorili v roku največ enega dne (z ustrezno nastavitvijo ste o njih obveščeni po e-pošti). Ko se bo število privržencev večalo, bodo zahteve rasle, ob njih pa tudi marketinški rezultati.

 

Eksperimentirajte z različnimi vrstami objav

Objavljanje slik običajno prinese največ odziva privržencev, objavljanje povezav pa najmanj. To seveda ne pomeni, da boste objavljali samo slike ali pa, da nikoli ne boste objavili nobene povezave. Nenazadnje to koristi tudi optimizaciji vaše spletne strani za iskalnike. Skušajte sestaviti raznovrstno mešanico objav in sproti preverjajte, kaj najbolj zanima vaše privržence.

 

Spretno uredite povezave

Tudi s povezavo se da doseči dober odziv, če jo skrbno izberemo in uredimo. Ko jo prilepite v polje »Stanje« oz. »Post«, se spodaj pojavi slika, naslov in besedilo. Če je slik več, izberite najprimernejšo. Kliknite na naslov in besedilo pod njim ter ju priredite tako, da bosta čim bolj privlačna. Golo povezavo izbrišite iz zgornjega polja, namesto nje pa zapišite kratko besedilo. Vključite tudi poziv k akciji, na primer »Klikni za več informacij!«

 

Trik za izogibanje »samovšečnosti«

Dobro je, da ima Facebook stran več kot enega upravitelja. Če je tako, pa se hitro zgodi naslednje: Mojca na strani objavi nekaj novega, njen sodelavec Janez pa to vidi med svojimi novicami in klikne Všeč mi je. Rezultat? Pod objavo piše, da je podjetju všeč njegova lastna objava. To lahko deluje samovšečno.

Na srečo obstaja rešitev. Ko obiščete svojo Facebook stran, boste takoj pod modro vrstico s Facebookovim logotipom opazili možnost »preklapljanja«. Z njo lahko objavljate, komentirate in delite všečke kot stran ali pa kot vi osebno. Objavo objavite kot stran, pred »všečkanjem« pa preklopite na svoje ime.

 

Ne glede na vse spretnosti in trike, ki jih lahko uporabite na Facebook strani, ne pozabite, da ima tu glavno vlogo kakovostna vsebina, ki zanima vaše ciljno občinstvo. Facebook je prostor za dvosmerno komunikacijo  in grajenje odnosov. Vživite se v svojega privrženca in se vprašajte, kaj bi ga danes zanimalo. Če ne veste, pa morda lahko vprašate kar njega – na Facebooku, seveda.

Normal
0

21

false
false
false

SL
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja