Kako začeti z uspehom na spletu?

Izdelava spletne strani je eden prvih korakov na poti do poslovnega uspeha.Splet je nepogrešljiv vir za pridobivanje potencialnih kupcev. Tam lahko gradite močno blagovno znamko in dolgoročen odnos z zvestimi kupci.

Če ste na začetku poslovne poti in se še prebijate skozi nepregledne možnosti spleta, naj vam damo nekaj napotkov za uspešen začetek. Prvi korak je seveda spletna stran. Kakšna naj bo in kaj nujno potrebujete za njeno delovanje?

Tri ključna vprašanja

Najprej odgovorite na vprašanje, kaj želite doseči s spletno stranjo. Pomaga vam lahko pri povečanju prepoznavnosti, ugleda in seveda prodaje. To so dolgoročni cilji, ki jih imamo vsi. Zastavite si tudi kratkoročne cilje, kot na primer določeno število povpraševanj na mesec, zbiranje kontaktov za bazo in podobno.

Razmislite, kdo so vaši ciljni obiskovalci, saj je od tega odvisno, na kakšen način boste predstavili informacije na spletni strani. Pozivi k akciji, oblikovanje strani in njene funkcionalnosti se močno razlikujejo, če nagovarjate najstnike, nogometne navdušence ali pa poslovneže.

Kaj želite, da obiskovalci naredijo na spletni strani? Berejo novice, vas pokličejo, prenesejo e-priročnik, si ogledujejo ponudbo, opravijo spletni nakup ali spletno rezervacijo … Odgovor na to vprašanje umestite na besedilo na gumbu za poziv k akciji, na primer »Pošljite povpraševanje!«.

 

Domena, gostovanje in izdelava strani

Registrirajte ustrezno domeno ali domene. To je lahko ime podjetja ali blagovne znamke, relevantna ključna beseda ali kombinacijo naštetega. Vsekakor domeno uporabite tudi za e-poštne predale, saj boste z e-poštnimi naslovi brezplačnih ponudnikov (gmail, yahoo ipd.) delovali neprofesionalno. Spletna stran mora imeti dovolj prostora na strežniku, zato je pomembno tudi varno in zanesljivo spletno gostovanje.

Spletno stran, gostovanje in e-poštne predale pa lahko dobite tudi v paketu. Tako boste vse urejali na enem mestu in z enim ponudnikom.

 

Prepričata podoba in vsebina

Podoba spletne strani pomembno vpliva za uporabniško izkušnjo. Začne se z logotipom, ki je nujen element spletne strani. Oblikovalcem strani daje barvne smernice pri oblikovanju, vam pa trden temelj za celostno grafično podobo podjetja.

Vsebina spletne strani je tista, ki bo prepričala obiskovalce. Opišite vaše storitve oz. izdelke, pohvalite se s svojimi konkurečnimi prednostmi in spodbudite h kontaktu. Poudarite samo tisto, kar bo obiskovalca prepričalo, da izpolni cilj vaše spletne strani.

Vsak začetek ni nujno težak. Učinkovita strategija in usmerjenost k prodajnim ciljem bosta trdna osnova na štartni liniji, izdelava učinkovite spletne strani pa prednost pred konkurenti.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja