Spletni nastop za začetnike ali kako začeti s spletnim poslom

Vsak uspešni bloger ali spletni podjetnik je bil nekoč le (izgubljen) začetnik. Za vse, ki šele začenjate s svojim spletnim poslom, smo zato pripravili kratek vodič, ki vam v treh korakih obrazloži najbolj pomembnejše storitve, ki jih potrebujete. Nakup ustrezne domene in postavitev vaše spletne strani bo tako potekala gladko in enostavno.

Vse se začne z domeno, vašim spletnim imenom

Domena je vaše ime na internetu: je tudi naslov vaše spletne strani in e-poštnega predala.

Zato je pomembno, da izberete domeno, ki ustreza vaši dejavnosti oziroma predstavlja vašo blagovno znamko. Pametno je preveriti in registrirati tudi sorodne domene z drugimi priljubljenimi domenskimi končnicami (poleg podjetje.si registrirati še podjetje.com, podjetje.eu, itd.). Pomembno je, da domene čim prej registrirate ter tako poskrbite, da vas pri tem ne prehiti konkurenca.

Podjetje Racunovodstvo AB d.o.o. bi rado postavilo spletno stran s predstavitvijo. Najprej morajo izbrati ime domene. Zelo dobro je, če lahko pridobijo domeno, ki vsebuje naziv podjetja: registrirali bi lahko racunovodstvo-ab.si. Poleg tega bi bilo smiselno registrirati še racunovodstvoab.si (domeno brez minusa), pa tudi racunovodstvoab.eu, racunovodstvo-ab.eu, racunovodstvoab.com, racunovodstvo-ab.com.

Velja tudi, da se nekoliko bolje obnesejo krajša imena domen, saj si jih potencialni kupci lažje zapomnijo.

Preberite tudi poseben prispevek o tem, kako izbrati pravo domeno, kjer najdete še bolj podrobne informacije za pravilno odločitev.

Domene, ki so še proste in na voljo za registracijo, lahko preverite z našim iskalnikom domen. Iskalnik vam predlaga tudi mnogo novih, inovativnih domenskih končnic (npr radio.center, jewelery.shop).

Gostovanje je dom vaše spletne strani

Če ste že izbrali domeno, je vaš naslednji korak nakup gostovanja. Gostovanje je strežnik, na katerem so shranjene datoteke vaše spletne strani in e-mail predalov na vaši domeni.

Pred zakupom gostovanja si je dobro odgovoriti na spodnja vprašanja:

  • Ali potrebujete samo spletno stran ali samo e-pošto ali oboje?
  • Ali potrebujete gostovanje za spletno trgovino ali preprosto spletno stran oziroma blog?
  • Če potrebujete samo e-pošto, kako velike poštne predale potrebujete in kakšno število njih? Ali boste prejemali veliko priponk ali fotografij od vaših strank?

Če načrtujete izdelavo preproste spletne strani, bo dovolj že naš paket Neomejen začetek, ki omogoča gostovanje e-pošte in spletne strani. Če potrebuje večje e-poštne predale (do 50 GB), vam priporočamo še zakup dodatnega prostora za e-pošto.

Za spletne trgovine priporočamo paket Neomejeno e-poslovanje ali celo Poslovne pakete.

Izdelava spletne strani in privabljanje obiskovalcev

Naši paketi gostovanja omogočajo enostavno namestitev spletne strani ali spletne trgovine.

Za izdelavo vaše nove spletne strani priporočam WordPress, ki je trenutno najbolj priljubljen urejevalnik strani. Glavni prednosti WordPressa sta enostavnost urejanja vsebin ter širok nabor brezplačnih vtičnikov, s katerim lahko na stran dodate poljubne funkcionalnosti. Samostojna izdelava spletne strani še nikoli ni bila tako enostavna!

Za izdelavo spletne trgovine priporočamo WordPress in vtičnik WooCommerce (za trgovine z manj izdelki) oziroma CMS Magento (za kompleksnejše trgovine).

Če bi pri urejanju potrebovali pomoč ali bi radi najeli strokovnjaka za izdelavo spletne strani, pa se lahko vedno obrnete na našo ekipo.

Vaše delo z izdelavo spletne strani še ni končano. Če boste paket gostovanja zakupili pri nas, boste prejeli bon v vrednosti 60 € za oglaševanje na Googlu.

Pomembno je tudi, da ohranjate reden stik z vašimi naročniki ali kupci: s pomočjo e-novic jim lahko ponudite dodatne izdelke ali storitve, hkrati pa skrbite za stalen dotok obiskovalcev na vašo spletno stran. E-novice lahko pošiljate z našim orodjem Dostavljalec, ki vam omogoča izdelavo obrazca za prijavo na e-novice, enostavno kreiranje e-novic, ki so prilagojene tudi za mobilne naprave, in pregled nad uspešnostjo poslanih kampanj. Spremljali boste lahko, kdo je vaša sporočila odprl in katere povezave na vašo spletno stran so najbolj obiskane.

Začnite spletni posel s podporo zanesljive ekipe

Vsak spletni začetnik naleti na težave, ki jih sam le težko reši. Zato je dobro izbrati ponudnika, na katerega se lahko zanesete. Našo ekipo sestavljajo strokovnjaki različnih področij, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč!

Začni svoj spletni posel pri Domenci >>>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja