Kaj se zgodi, ko naročite domeno?

Obiščete našo spletno stran, izberete domeno, jo dodate v košarico in zaključite naročilo. Kaj se zgodi potem? Vabimo vas v zakulisje – preverite, kako registriramo vaše domene.

Ko vi domeno naročite pri nas, jo mi za vas kupimo pri drugi organizaciji. To je lahko register, kot je na primer Register.si zavoda Arnes, ki upravlja s .si domenami. Druge domene (končnice) za vas registriramo pri drugih organizacijah.

Ko je domena registrirana in s tem plačana, si ne moremo več premisliti. Zato je treba najprej počakati na vaše plačilo. Takrat gremo v akcijo in kliknemo na gumbek »registriraj domeno«.

 

Vendar pa ne poteka vedno vse tako gladko.

Včasih se zgodi, da kdo izmed vas želi registrirati kakšno »eksotično« domeno. To so recimo domene določenih držav, kjer imajo registri posebna pravila. Včasih zahtevajo lokalno prisotnost – domeno lahko registrira samo oseba ali podjetje iz te države – ali pa registrirano blagovno znamko. V tem primeru mora agent za domene (pa ne James Bond 🙂 ) preveriti, ali je domeno pri nas sploh možno registrirati in pod kakšnimi pogoji. Tu je postopek odvisen od končnice in njenih pravil.

 

Potem so tu še DNS strežniki …

Zakaj vas že pri naročilu sprašujemo o domenskih strežnikih oziroma DNS-jih? Pri nekaterih domenah (npr. .it) morate že pred registracijo domene imeti urejene zapise na domenskih strežnikih, ki ste jih navedli. Če tega niste uredili, registracija domene ne bo uspela, ne glede na plačilo in vse ostalo.

Če želite, da bo na vaši .si domeni vidna tudi spletna stran (pri tem predvidevam, da ste že naredili spletno stran in zakupili gostovanje) mora to »požegnati« še Register.si oziroma Arnes. To pomeni, da bodo preverili, kaj ste zapisali na DNS strežnike, ki ste jih vpisali k vaši domeni. Če ste »žegen« prestali, bo Arnes naslednjo liho uro vašo domeno dodal na svoj strežnik.

 

Kdo je pravi lastnik?

Včasih se zgodi, da registracijo domene plača druga oseba, kot je navedena na naročilu. Najprej preverimo, ali je prišlo do napake. Če napake ni, sledi vprašanje: kdo naj bo lastnik domene? Takrat vam razložimo, da je lastnik domene tudi »capo di banda« ali šef te domene. Zato je pomembno, da so navedeni podatki točni in pravi.

Pri naročilu domene lahko vpišete tudi komentar. Seveda preberemo tudi te in jih upoštevamo, če se le da. Nekateri nam pripišete kakšno vprašanje, ali pa želite spremembo določenega podatka. Včasih komentar vpišemo tudi mi sami: npr. napačni DNS strežniki ali kaj podobnega.

 

Kdor prej pride, prej melje.

Najtežje pa nam je, ko pritisnemo gumb za registracijo domene, od sistema pa dobimo sporočilo: Domena je bila že registrirana pri drugem registrarju.

To pomeni, da vas je nekdo prehitel in domeno z enakim imenom registriral nekje drugje. Domen namreč ni možno rezervirati in so na voljo komurkoli kjerkoli, velja pa načelo »kdor prej pride, prej melje«. Zato je pomembno, da plačilo domene izvedete čim prej. Tako imate več možnosti, da zares postanete lastnik želene domene.

Tako, prestali ste vse teste in vašo domeno sem pravkar registrirala.
Pa veliko veselja z njo.

 

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja