Domenca Logo

Domene

Vse domenske končnice na enem mestu: pri Domenci!

Poiščite svojo novo domeno:

Izkoristite brezplačne storitve, ki jih prejmete ob registraciji domene:

Divider

Na Domenca.com dobite najrazličnejše domene, saj imamo na volj več kot 2.000 različnih domenskih končnic! Izberete lahko klasične domene, kot so .si, .com in .eu ali pa med bolj eksotičnimi končnicami.

Izbira domene je pomembna, saj vpliva na prvi stik obiskovalca z vašo spletno stranjo, zato mora biti enostavna za zapomniti, seveda pa mora biti tudi povezana z vašim podjetjem in blagovno znamko.

Če niste prepričani v izbiro imena domene ali izbiro prave domenske končnice, se lahko vedno obrnete na našo prijazno ekipo strokovnjakov, ki vam bo z veseljem svetovala in pomagala pri izbiri ter nakupu.

Vaša domena ni registrirana pri nas? Ni problema! Domeno lahko kadarkoli prenesete k nam in prihranite, postopek je enostaven!

Kaj pa, če imate več domen? Odlično! V tem primeru vam z veseljem ponudimo bolj ugodne cene za večje stranke.  

Pogosto nas vprašate

Domena je naslov vaše strani na spletu. Naša domena je torej “domenca.com”.

Domena je sestavljena iz ključnih besed (v našem primeru iz besede “domenca”) ter iz končnice (“.com”).

Registrirate lahko domene s poljubnimi ključnimi besedami (npr. podjetje-domenca.com, podjetjedomenca.com), na voljo imate več kot 2.000 končnic (npr. domenca.shop, domenca.top, domenca.eu).

Domene lahko registrirate najmanj za obdobje enega leta, potem pa morate poskrbeti za vsakoletno pravočasno podaljšanje domene. Na potek vaše domene vas pravočasno obvestimo s sporočilo na vaš e-naslov. A ker se včasih vseeno zgodi, da lahko spregledate sporočilo, smo za vas pripravili oblikovali posebno storitev – Zaščita pred potekom domene. Če se odločite za to storitev, bomo domeno samodejno podaljšali in vam poslali račun za podljašanje. S tem se izognete težavam kot je nedosegljiva spletna stran in nedelujoči e-naslovi, ki so posledica tega, da ste pozabili podaljšati domene.

Registracija pomeni nakup nove domene. Registrirate oziroma kupite lahko le domene, ki še niso zasedene.

Proste domene najlažje najdete s pomočjo našega iskalnika. Vpišite želeno domeno in videli boste, ali je še prosta ali vas je nekdo prehitel ter jo registriral pred vami.

Izbira domene je pomembna, saj je ta pogosto prvi stik potencialne stranke z vašim podjetjem. Ob registraciji domene se vprašajte tudi, ali je za vaše obiskovalce pomembno, da registrirate več domen z različnimi domenskimi končnicami (.si, .com, .eu, …). Pri nas lahko izbirate med več kot 2.000 domenskimi končnicami.

V Sloveniji najpogosteje uporabljamo .si domene, pogoste pa so tudi domene s končnico .com, zato je smiselno, da registrirate obe. S tem boste zaščitili svojo blagovno znamko in preprečili konkurenci, da registrira enako domeno z drugo končnico in tako zmede vaše kupce.

Če ciljate na evropske trge, sta za vas najbolj aktualni .com in .eu domeni. Obstaja pa tudi še cela vrsta bolj eksotičnih domen. Če ne veste, katero domeno oz. domensko končnico registrirati, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali!

Divider

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.