Kaj je Vzdrževano WordPress gostovanje?

V zadnjem času je WordPress daleč najbolj priljubljen sistem za urejanje spletnih strani, kar ni čudno, saj je v njem narejenih več kot 25 % vseh spletnih strani na svetu! Ker je izjemno enostaven za uporabo, v njem spletnih strani ne izdelajo le programerji, ampak tudi (običajni) spletni navdušenci.

Manj je poznano dejstvo, da je WordPress zaradi svoje priljubljenosti pogosto tarča spletnih napadalcev. Največ vdorov se zgodi zaradi nerednih posodobitev strani: pri tem imajo največ težav prav neizkušeni spletni navdušenci, ki se ne zavedajo, da so posodobitve vtičnikov in WordPress jedra tako pomembne, obenem pa ne znajo pravilno ukrepati po samem vdoru.

Ekipa Domence že leta redno prejema klice lastnikov spletnih strani, ki so bile žrtve napadalcev. Dolgo časa smo težave reševali od primera do primera, potem pa smo spoznali, da je preventiva boljša (za stranke pa cenejša) kot kurativa in razvili nov tip gostovanja: Vzdrževano WordPress gostovanje.

Gostovanje, ki poskrbi za varnost vaše WordPress strani

Vzdrževano WordPress gostovanje združuje vse, kar potrebuje lastnik WordPress strani:

  • samodejne nadgradnje jedra in vtičnikov (za varnost strani je torej poskrbljeno),
  • samodejno izdelavo varnostnih kopij strani (v primeru, da gre karkoli narobe)
  • testno okolje dostopno z enim klikom (nepogrešljivo, ko želite preizkusiti nove vtičnike).

Vzdrževano WordPress gostovanje je idealna rešitev za vse, ki se zavedate, kako pomembna je varnost vaše spletne strani, obenem pa želite, da vaša stran raste skupaj z vašim poslom.

Vzdrževano WordPress gostovanje ponuja samodejne nadgradnje jedra WordPressa ter vtičnikov. To pomeni, da vam ne bo več treba redno pregledovati in nameščati novejših verzij razširitev: za vse bo avtomatično poskrbelo orodje, ki je del novega tipa gostovanja. Poleg tega bo sistem vsakodnevno izdelal varnostno kopijo vaše spletne strani. Če bi šlo karkoli narobe, boste lahko z le nekaj kliki povrnili stran v prejšnje stanje.

Na voljo imate tudi t.i. staging (testno) okolje, ki je dostopno le vam (ne pa tudi drugim obiskovalcem strani). Nove funkcionalnosti boste lahko tako najprej namestiti v testno kopijo strani ter jih nato z enim klikom prenesli na »live« stran. Delo s testnim okoljem je izredno enostavno in primerno tudi za spletne začetnike, saj vse poteka kar znotraj WordPress urejevalnika.

Seveda smo poskrbeli tudi za strežnike, ki so optimizirani za WordPress strani. Vaša stran bo gostovala na hitrih Litespeed strežnikih z SSD diski. Za tiste, ki ne poznate teh izrazov, naj povemo le, da spletne strani na opisanih strežnikih delujejo do 6-krat hitreje kot običajno!

Kako pa vi skrbite za posodobitve vaše WordPress strani?

Prijavite se v urejevalnik svoje spletne strani in preverite, ali morate posodobiti katerega od vtičnikov. Katero verzijo WordPressa uporabljate? Zagotovo zadnjo? 🙂

Če ste našli zastarele elemente, vam priporočamo čimprejšnjo ureditev posodobitev! In seveda ne pozabite prej izdelati varnostne kopije, še najbolje pa bo, da nadgradnje preizkusno uredite v svojem testnem okolju. Ne veste, kako bi se sploh lotili posodobitev? 🙂 Potem je WordPress gostovanje pri Domenci prava rešitev za vas! Preverite pakete vzdrževanega WordPress gostovanja >>>

Podobni članki