Izboljšajte prepoznavnost podjetja z e-mail naslovom na lastni domeni

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste pisali različnim obrtnikom ter jih prosili za ponudbo. Predstavljajte si, da dobite odgovor dveh ponudnikov: prvi vam jo pošlje iz e-maila na svoji domeni (npr. janez@podjetje-sp.si), drugi pa iz zasebnega e-maila (npr. janez@gmail.com). Koga bi izbrali? 🙂

Verjetno prvega, saj je že ob prvem stiku dokazal, da resno jemlje svoj posel ter je pripravljen vanj tudi nekaj vložiti. Verjetno ima spletno stran, kjer opisuje svoje dosedanje delo in reference, medtem ko drugega na spletu ne boste našli.

Prednosti poslovnega emaila

Prej navedeni primer najbolje prikaže najpomembnešo prednost poslovnega e-maila: tak e-mail je najboljši način, da potencialnim strankam pokažete, da ste zanesljivo in zaupanja vredno podjetje.

Če boste v podpis vsakega sporočila vključili še svoje podatke in povezavo do spletne strani podjetja, bo vsak poslan email tudi brezplačen oglas za storitve, ki jih nudite.

Kako ustvarite poslovni e-mail?

Poslovni e-mail je sestavljen iz dveh delov: predpone (običajno »info« ali »ime.priimek«) ter vaše domene (besedne zveze, ki so navedene za @).

Če še niste registrirali domene, to čimprej storite. Proste domene lahko poiščete s pomočjo našega iskalnika. Pri izbiri vam je lahko v pomoč naš članek Kako izbrati pravo domeno?

Za kreiranje e-mail predala boste potrebovali še paket gostovanja, torej prostor na strežniku. Običajno zadošča že najmanjši paket gostovanja.

E-mail predal nato ustvarite v svojem paketu gostovanja. Nov e-mail predal lahko nato pregledujete kar na spletu, ali pa ga nastavite v želenem odjemalcu (npr. Outlook, lahko pa tudi v Gmail-u).

Izbira zanesljivega ponudnika je lahko ključna za vaš poslovni uspeh

Ker bo e-mail podjetja glavni način komunikacije s (potencialnimi) kupci ter poslovnimi partnerji, izberite ponudnika spletnega gostovanja, ki ni le cenovno ugoden, ampak predvsem zanesljiv. Pred dokončno odločitvijo preverite:

  • Karakteristike paketa: predvsem količina prostora v izbranem paketu gostovanja in kakšna je (če obstaja) največja velikost posameznega predala.
  • Varnost: vam ponudnik gostovanja omogoča zaščito pred nezaželeno pošto?
  • Podpora: vam bo na voljo pomoč v domačem jeziku? Kakšen je delovni čas ponudnika – vam je na voljo tudi po 16 h?

Ekipa Domence vam je na voljo vse dni v tednu preko e-maila ter vse delovnike do 20 h tudi preko telefona. Vsi naši paketi vsebujejo napredno Domenca aktivno zaščito. V naši ponudbi boste našli široko paleto storitev: od cenovno ugodnih paketov gostovanja za manjša podjetja, do zmogljivih paketov, ki so primerni tudi za najbolj zahtevne uporabnike.

Podobni članki