3 najpogostejše težave z e-mail predali in rešitve zanje

Nihče si ne more več predstavljati življenja brez e-mailov. Poleg zasebnega e-mail predala imate zagotovo še vsaj en službeni e-naslov, ki ga želite spremljati na računalniku in mobilni napravi. Zbrali smo 3 najpogostejše težave, na katere so naše stranke naletele ob redni in resni uporabi e-mail predala.

1. Moj e-mail predal je premajhen 🙁

Majhnost predala je najpogostejša težava e-mail predalov, ki so del običajnega paketa gostovanja. V paketih deljenega spletnega gostovanja so predali običajno omejeni na 250 do 500 MB. Če torej dnevno prejmete le 15 sporočil z večjo priponko (npr. slikovno gradivo), je vaš e-mail predal hitro poln.

Rešitev je posebno e-mail gostovanje. To je prilagojeno prav za posebnosti e-mail sporočil in v celoti reši težavo s prostorom. Pri tem gostovanju so lahko namreč e-mail predali veliki od 5 GB do kar 50 GB. Dovolj za tudi najbolj zahtevne uporabnike!

2. Na mobilni napravi ne vidim sporočil, ki sem jih poslal(a) iz svojega računalnika 🙁

Tudi ta težava je povezana s pomanjkanjem prostora: ker imate na voljo le malo prostora, ste morali v odjemalcu nastaviti t.i. POP3 protokol. Zaradi te nastavitve se vsi e-maili, ki pridejo v vaš e-mail predal (oziroma na strežnik), prenesejo v odjemalec na vašem računalniku (npr. Outlook, Thunderbird, Mac Mail), na strežniku pa običajno izbrišejo. Če ste nastavili isti e-mail predal na svojem računalniku in mobilni napravi, tako ista sporočila prejemate na obe napravi. Žal pa to ne velja za poslana sporočila: ta so vidna le v odjemalcu, iz katerega so bila poslana (torej le na računalniku ali mobilni napravi).

Rešitev je posebno e-mail gostovanje, ki vam omogoča uporabo protokola IMAP(S). Ta sporočila ne prenaša v odjemalec, ampak sinhronizira sporočila med poljubnimi odjemalci in paketom gostovanja (strežnikom).

E-mail gostovanje vam omogoča, da isti e-mail predal nastavite na več napravah: na svojem računalniku in mobilni napravi. Vsa sporočila (prejeta in poslana) bodo vidna na vseh napravah.

3. Redno dosegam omejitve števila poslanih sporočil 🙁

Zaradi varnosti – zaščiti pred pošiljanjem neželene pošte, zlorabami e-mail predalov in podobno – imajo vsi ponudniki omejeno največje število sporočil, ki so lahko iz nekega e-mail predala poslana na uro.

Tudi v tem primeru je rešitev posebno e-mail gostovanje. To ima nastavljeno veliko večjo omejitev. Pri Domenci lahko pošljete kar 6000 sporočil na dan – omejitev, ki je zagotovo ne boste dosegli!

Kaj je e-mail gostovanje?

E-mail gostovanje je nov tip gostovanja, ki je prilagojeno prav za e-mail predale. Za izredno ugodno ceno (že od 1,49 € / mesec) prejmete e-mail predal velikosti 5 GB do kar 50 GB. Strežniki e-mail gostovanja so optimizirani prav za gostovanje e-pošte, posebno pozornost pa smo namenili varnosti.

Imate spletno stran ter e-mail predale trenutno pri drugem ponudniku? Preizkusite naše nove pakete – za vse dvomljivce nudimo 60-dnevno garancijo na zadovoljstvo.

Podobni članki