Kako postati mojster v komunikaciji na Facebooku?

Kako uspešna je vaša komunikacija prek vaše Facebook strani? Ne veste? Po prijavi v Facebook stran kliknite na gumb »See Insights« in 5 zavihkov vam bo pomagalo odgovoriti na vprašanje.

Zakaj moramo spremljati statistiko?

Na Facebooku se vse vrti okoli komunikacije, interakcije in odziva. Če se privrženci redno odzivajo na vaše objave, torej všečkajo, komentirajo ali delijo naprej, boste ustvarili zaupanje v očeh privržencev, tistih, ki vas še ne poznajo (berite: všečkajo), in v očeh Facebooka, ki bo poskrbel, da boste z vašimi objavami dosegli več uporabnikov.

 

Katere dejavnike v 5 zavihkih spremljamo najpogosteje?

»Likes«
Ko nastavite želeno časovno obdobje, lahko ugotovite, koliko novih všečkov na strani pridobivate na plačan in koliko na neplačan način.

»Reach«
Spremljajte, koliko ljudi je videlo vaše objave in koliko jih je videlo vsako aktivnost na vaši Facebook strani, vključno z objavami, objavami drugih ljudi, všečki na plačane oglase, omembe in odzive na vabilo na dogodke.

»Visits«
Tukaj pridobite podatke o tem, kolikokrat so si uporabniki ogledali zavihke na vaši strani: časovnico, slike, dogodke in drugo. Pomembno je spremljati tudi, kolikokrat so uporabniki dostopali do vaše Facebook strani z drugih strani, kot so npr. Google, Gmail in druge.

»Posts«
Če želite biti zelo uspešni v komunikaciji na Facebook strani, boste vzljubili ta del statistike. Ugotovite, kdaj so vaši fani prijavljeni v Facebook račun. Morda še najpomembnejši pa je drugi del, kjer spremljate, kakšen odziv imate na določen tip objave (slike, status, povezave …).

»People«
Zadnji zavihek vam daje informacije o spolu, starosti ter lokaciji vaših privržencev. Prav tako lahko te lastnosti spremljate za tiste, ki so videli vaše objave oz. se odzvali na objave ali na dogodek.

 

Objavljajte takšno vsebino, ki bo spodbudila odziv privržencev (in tistih, ki to še niso). Če na primer ugotovite, da objava brez dodane slike ne dosega veliko odziva, ob naslednji objavi dodajte sliko in ponovno spremljajte odziv. Objavljajte takrat, ko so vaši fani prijavljeni v svoje Facebook profile, da bodo videli vaše objave.

Skozi čas lahko s pomočjo Facebook Insights statistike postanete pravi mojster komunikacije s privrženci, ki bodo postali vaši zaupniki, kar pa se bo sčasoma zrcalilo v povečani prodaji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja