Kaj prinašajo izboljšane Google AdWords kampanje?

Google nenehno dodaja funkcionalnosti v oglaševalski program AdWords. Februarja je stopil velik korak naprej in upravljanje oglasnih kampanj temeljito izboljšal. Kaj prinaša novost, poimenovana Izboljšane kampanje oz. Enhanced Campaigns?

Google sledi trendom uporabe mobilnih naprav

Uporabniki danes iščemo informacije na prenosnih računalnikih, tablicah, mobilnih telefonih in drugih pametnih napravah. Izboljšane kampanje oglaševalcem ponujajo še več nadzora nad prikazovanjem oglasov na teh napravah. Tako pomagajo doseči prave uporabnike v pravem trenutku na pravem mestu.

 

Ciljanje po napravah znotraj ene kampanje

Že pred spremembo smo lahko posamezni oglasni kampanji doIočili, na kakšnih napravah se bo prikazala: na osebnih računalnikih, na telefonih, tablicah ali kombinacije teh naprav. Ob tem smo imeli še nekaj možnosti ciljanja po napravah, na primer posebne oglase za »malo manj pametne« mobilnike.

Izboljšane kampanje olajšajo uporabo zapletenih možnosti ciljanja na uporabnike, ki iščejo prek različnih naprav, na različnih lokacijah in časovnih obdobjih, znotraj ene same oglasne kampanje.

 

Največje prednosti

Prilagodljivo oglaševalsko orodje za okolje, kjer se »googla« z različnimi napravami; ponudimo lahko na primer višjo ceno na klik za oglas, prikazan na telefonu uporabnika, ki je trenutno manj kot en kilometer od naše trgovine.

Pametni oglasi, ki se prilagajajo kontekstu iskanja: omogočajo prikazovanje pravega oglasa, razširitve ali aplikacije na osnovi situacije iskanja uporabnikov in naprav, ki jih uporabljajo.

Napredna poročila za merjenje novih vrst konverzij: merimo lahko klice, digitalne prenose in druge tipe konverzij v različnih napravah.

Več nadzora nad razširitvami (ad extensions), npr. telefonska številka, dodatne povezave pod oglasom ipd.: ustvarimo lahko razširitev za posamezno oglasno skupino in spremljamo statistike za vsako posebej.

 

Kako nadgraditi svoje obstoječe kampanje?

Na voljo sta dve možnosti: lahko nadgradite obstoječe oglaševalske kampanje ali ustvarite novo z uporabo nastavitev za izboljšano kampanjo. Če izberete prvo možnost, poskrbite za dostope do vseh računov AdWords in preglejte orodja za hitrejšo in lažjo nadgradnjo.

Nadgradnja je preprosta. Oglejte si video:

Še opozorilo: do junija 2013 bodo vse oglasne kampanje v sistemu AdWords nadgrajene na nov, izboljšan način.

 

Komu sprememba najbolj koristi?

Izboljšave na kampanjah so izredno dobrodošle za oglaševalce, katerih ciljne skupine so vešči uporabniki različnih naprav. Še posebno so koristne za tiste, ki vlagajo veliko sredstev v oglaševanje na iskalniku. Pri njih je merjenje konverzij toliko bolj relevantno in prilagajanje cene na klik posameznim napravam ključ do uspešnosti kampanje.

Vir: AdWords Pomoč

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja