Za obiskovalce tisoč besed, za iskalnik ena

Optimizacija spletne strani je eden izmed ključnih načinov za pridobivanje potencialnih kupcev. Poleg meta oznak in drugih tehničnih elementov ter tekstovne vsebine za optimizacijo strani pa ne smemo pozabiti na slike.

Kako pripravimo slike za spletno stran?

Preden se lotimo konkretne optimizacije strani, poskrbimo za ustrezno velikost slik. Hitrost nalaganja strani je namreč eden izmed pomembnih kriterijev za pozicije na iskalniku. Priporočamo do 200 KB za sliko. Ne pozabimo še na ustrezno kakovost slik, saj meglene slike na spletni strani delujejo neprofesionalno. Seveda pa moramo imeti urejene tudi avtorske pravice za objavo slik na spletni strani.

 

Kako optimiziramo slike?

Kakovostne slike obiskovalcem spletne strani povedo več kot tisoč besed, iskalniku pa je dovolj ena sama: ključna beseda. Če so slike na spletni strani ustrezno dopolnjene s ključnimi besedami, bo Google spletno stran raje uvrstil višje med naravne zadetke.

Slike ponujajo veliko mest, kamor lahko umestimo ključne besede, da dosegamo višje pozicije na Googlu:

  • Ime datoteke: manjši vpliv na optimizacijo ima ime datoteke slike, ki sicer ni vidno na strani. Nesmiselno ime, kot je na primer DSC_87533, zamenjajte s ključno besedo, na primer klimatske-naprave.jpg (če je ključna beseda sestavljena iz več besed, uporabite pomišljaje).
  • Naslov slike: na spletni strani ne bo viden, vendar je pomemben za optimizacijo za iskalnike. Vidimo ga, če se z miško postavimo na sliko.
  • Alternativno besedilo slike: to je besedilo, ki se obiskovalcu strani prikaže v primeru, ko se slika ne. Tudi sem umestimo ključno besedo.
  • Opis slike: tudi za opis slike na strani uporabimo eno ali več ključnih besed.

 

Ste bolj za hitre prodajne rezultate?

Optimizacija strani je dolgoročen proces, Google oglaševanje pa učinkovita bližnjica do visokih pozicij. Oglaševanje na Googlu in optimizacija strani se sicer pri vplivu izključujeta, a kakovostne slike na spletni strani pridejo zelo prav tudi, ko plačujemo oglase na iskalniku. Zakaj?

 

Kako uporabim slike za oglaševanje na Googlu?

Google je oglaševalcem v sistemu AdWords dodal novo, zelo praktično možnost ustvarjanja slikovnih oglasov v prikaznem omrežju (Display Network). Ti oglasi se prikazujejo na številnih spletnih straneh, med katerimi je tudi npr. YouTube.

 

Optimizacija slik - AdWords-kreiranje-oglasov

 

V prvem koraku vpišete URL pristajalne strani oglasa, sistem pa sam poišče slike na vaši strani in z njimi pripravi več oglasov različnih dimenzij. Ponujenim oglasom lahko nato poljubno prilagodite tekste, barve in slike, ter jih pripravite, da preplavijo tiste kotičke spleta, kjer se pojavljajo vaši potencialni kupci.

 

Ne oglašujete s slikovnimi oglasi?

Tudi v tem primeru imate dober razlog, da umestite optimizirane slike na spletno stran. V sistemu AdWords je dodana nova slikovna razširitev za oglase v iskalniku. Za zdaj še ni aktivna pri nas, ampak že komaj čakamo, da bomo svoje tekstovne oglase na Googlu lahko popestrili s slikami.

 

Optimizacija-slik - Slikovna-razširitev

VIR: screenpilot.com

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja