Načrtovanje uspeha … je pol uspeha

Učinkovita prisotnost na spletu se prične z načrtom. Načrtujemo spletno stran, pisanje e-novic, način komunikacije v družbenih medijih, optimizacijo strani in oglasno kampanjo na Googlu. Prav ta nam je zdaj ponudil nov način načrtovanja ključnih besed – Google AdWords Keyword Planner.

Načrtujemo za spletno stran, e-novice, Facebook in Google

Pri načrtu spletne strani pričnemo s ciljem strani, ki je lahko povečanje števila povpraševanj, prijava na mesečne e-novice ali seveda spletni nakup. Poznati moramo tudi svojo ciljno skupino ali več segmentov potencialnih kupcev. Za dober načrt spletne strani potrebujemo še učinkovito menijsko strukturo in ustrezno skico strani (žični diagram), ki določa pozicijo elementov na strani.

Pri pisanju e-novic je načrtovanje podobno. Določiti moramo, s kakšnim namenom bomo pisali, kdo so prejemniki naših sporočil, katera vsebina je zanje relevantna, kako pogosto bomo pošiljali sporočila in tako naprej.

Facebook in sorodni družbeni mediji dovoljujejo manj formalno komunikacijo. Pa vendar moramo za učinkovit nastop pripraviti načrt objavljanja. Določimo pogostost, oblike in čas objav, načine pridobivanja novih privržencev in podobno.

Pri uvrstitvah spletne strani na Googlu je načrt zelo pomemben. Katere ključne besede so relevantne, kakšna vsebina na strani bo pripomogla k višjim uvrstitvam, kje dodati povezavo, kako priti višje od spletne strani naših konkurentov? Načrtovanje optimizacije strani ni mačji kašelj, saj je to dolgoročen proces, ki se praktično nikoli ne konča. Če se nam z visokimi pozicijami strani mudi, je naša bližnjica Google oglaševanje.

 

Keyword Planner pomaga pri določanju ključnih besed

Za lažji začetek je Google v svojem programu za oglaševanje AdWords pripravil novo orodje »Keyword Planner«. Če ga v svojem računu pod zavihkom »Tools and Analysis« še ne najdete, ga pričakujte v kratkem času.

Keywords planner

Njegova funkcija je olajšati ustvarjanje učinkovite oglasne kampanje na Googlu z načrtovanjem korak za korakom. Najprej izberemo nekaj ključnih besed in sistemu prepustimo, da ponudi še svoje ideje za besede in oglase skupine. Drugi korak je ocenjevanje iskanosti izbranih ključnih besed, nazadnje pa lahko s pomočjo orodja hitro ustvarimo seznam kombinacij besed.

Keywords Planner

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja