Ujemite pravi trenutek … in kupca!

Ujeti potencialnega kupca na spletu v pravem trenutku je za uspeh ključnega pomena. Imeti »dober timing« na Googlu nam lahko prihrani veliko denarja.

Kako ugotovim, kdaj je najbolje oglaševati?

Odgovor na to vprašanje dobite s testiranjem, ki je v sistemu AdWords za oglaševanje na Googlu preprosto. Nekaj tednov (oz. nekaj 100 klikov) oglašujte neprekinjeno, da dobite dovolj velik vzorec. Ob tem obvezno merite konverzijo, saj je oddaja povpraševanja tisti dejavnik, ki pove, ali je oglasna kampanja učinkovita.

Ustrezne številke dobite na zavihku Dimensions > Time > Day if the Week oz. Hour of the Day:

poročilo o časovnih kriterijih

AdWords nam med drugimi ponudi natančne podatke o tem, ob katerih urah dneva ali ob katerih dnevih v tednu je oglaševanje najbolj učinkovito.

Na naslednji sliki vidimo, da se največ konverzij zgodi med 9. in 11. uro.

ure v dnevu

 

Kaj pa dnevi v tednu?

Tudi s temi podatki nam postreže AdWords. Iz slike je razvidno, da obiskovalci med vikendom oddajo občutno manj povpraševanj.

dnevi v tednu

 

Kako nam ta statistika pomaga prihraniti denar?

Zaključimo lahko, da je smiselno oglaševati od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro. V nastavitvah kampanje popravimo urnik oglaševanja.

spremenimo ure prikazovanje oglasov

Z omejitvijo prikazovanja Google oglasov se izognemo obiskovalcem, ki obiščejo našo spletno stran, a ne oddajo povpraševanja. Klike raje prihranimo za potencialne kupce, ki so pripravljeni na nakup.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja