Anja L.
vse ok
 
Višnja P.
Vse je odlično!
Registracija domen in spletno gostovanje Domenca Ocena 5 od 5
na podlagi 641 ocen uporabnikov.

Več priporočil >

Domenske končnice


Domenskih končnic je veliko, a vsekakor vam ni treba registrirati vseh. Pametno je, da zakupite najbolj pogoste (.com, .net, .org, .eu) in pa domene vseh tistih držav, kjer želite komunicirati lokalno. Če boste prisotni na hrvaškem trgu, potem je nujno, da registrirate tudi .hr ali .com.hr domeno. Še posebej je registracija .hr domene pomembna, če želite biti dobro uvrščeni v hrvaških iskalnikih.

Pri registraciji domenskih končnic je treba upoštevati še nekaj drugih zahtev, saj ima vsak register svoja podrobna pravila. Postopki so različni od končnice do končnice. V 15 letih delovanja smo pridobili bogate izkušnje pri registraciji domen, tudi tistih zelo eksotičnih, zato vam lahko svetujemo in pomagamo.

Potrebujete nasvet ali pomoč? Pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali!


.si

Domene .si lahko poleg pravnih registrirajo tudi fizične osebe ter tuji pravni in fizični subjekti. Registracija je možna za obdobje največ 5 let. Za aktivacijo .si domene morate zanjo določiti najmanj dva domenska strežnika, ki sta aktivna in za dotično domeno vsebujeta zapise SOA. Na Arnesovih spletnih straneh lahko preverite, ali vaša domena ustreza kriterijem za vpis v DNS.

Kaj pomeni Arnesovo opozorilo, da domena ni aktivna?
Brez skrbi, vaša domena je registrirana, kljub temu, da od Arnesa dobite opozorilo, da domena ni aktivna.


.com .net .org .info .biz

  • .com je najbolj razširjena in verjetno najbolj uporabna oblika domene. Pomeni 'commercial'.
  • .net pomeni 'network' in je primerna za strani, ki predstavljajo omrežje ali so del omrežja.
  • .org pomeni 'organization' in označuje neprofitne organizacije. Priljubljena je med uporabniki Linuxa.
  • .info končnica je priljubljena in naznanja informativno naravnanost vaših produktov oziroma vsebin.
  • .biz je generična vrhnja domena, ki stoji za besedo 'business'. Tako že v domeni poveste, da gre za poslovno vsebino.

.hr

Končnica .hr je vrhnja domenska končnica sosednje Hrvaške.

Hrvaški register je 26. junija 2014 omogočil registracijo .hr domene vsem evropskim podjetjem, ki so zavezanci za DDV in se njihova davčna številka nahaja v registru VIES. Tako lahko slovenska podjetja, ki so zavezanci za DDV, registrirajo do 10 .hr domen na podjetje oz. pravno osebo. Domeno .hr se lahko registrira za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Za vse ostale je na voljo drugonivojska domena .com.hr.


.mobi

Dostopanje do spletnih vsebin z mobilnim telefonom je vse bolj priljubljeno, zato domena .mobi predstavlja standard za mobilni splet. Preberite si več o mobi standardu.


.name

.name je edina gTLD (generična vrhnja domena), ki jo je ICANN namenil izključno posameznikom.


.eu

Upravičenci za registracijo domene .eu so organizacije s prijavljeno izpostavo, glavno pisarno ali sedežem poslovanja znotraj EU, organizacije ustanovljene znotraj evropske skupnosti ter državljani EU. Upravitelj registra je neprofitna organizacija EURid, ki ima sedež v Bruslju.


.de

.de je komercializirana končnica države Nemčije. Za aktivacijo .de domene morate zanjo določiti dva domenska strežnika, ki sta aktivna in vsebujeta zapise za dotično domeno. Poleg tega morata biti iz različnih subnet-ov. Če zapisi kakor koli ne ustrezajo zapisom, se domena registrira samo za en mesec. Ob morebitni kasnejši spremembi DNS strežnikov register znova preverja DNS strežnike. Kot administrativni kontakt je nujen veljaven nemški naslov.

Pomembno: odpoved domene .de je treba urediti vsaj 30 dni pred potekom veljavnosti.
Če domene ne želite obnoviti, nam posredujte zahtevek za izbris domene vsaj 30 dni pred potekom. Poslali vam bomo obrazec za izbris, ki ga izpolnjenega vrnete na e-pošto: podpora@domenca.com. V primeru, da odpovedi ne prejmemo pravočasno, se domeno avtomatsko podaljša in zanjo izstavi račun.


.asia

Domena .asia je vrhnja domenska končnica azijske regije. To obširno in najštevilčnejše demografsko območje je priložnost za vse, ki želijo biti prisotni na tem trgu. Za registracijo domene je potrebno imeti lokalni kontakt, storitev 'lokalna prisotnost' pa je na voljo tudi pri Domenci. Registracija je možna za eno leto z možnostjo podaljšanja.


.tv

.tv je vrhnja domena države Tuvalu, majhnega otoka v Pacifiku. Po dogovoru s kalifornijskim podjetjem dotTV je domena postala na voljo tudi v širši prodaji. Končnica .tv se je poistovetila z oznako TV (television) in kot taka označuje spletne strani s pretežno multimedijsko vsebino. Priljubljenost te domene raste s hitrostjo internetnih povezav.


.cc

Končnica .cc je vrhnja domena države Cocos (Keeling Islands). Odkar je prišla v splošno prodajo, je postala izjemno priljubljena in označuje marsikaj drugega (Chinese Corporation, Country Club, Canadian Club ipd.).


.us

.us je vrhnja domena Združenih držav Amerike. Domene lahko registrirajo posamezniki in organizacije, ki lahko predložijo dokazila o izpolnjevanju pogojev enega izmed spodnjih razredov:
1. razred
: državljani ZDA, stalni prebivalci ZDA, osebe s stalnim bivališčem v ZDA;
2. razred: subjekti ali organizacije, ki so registrirani v ZDA;
3. razred: subjekti ali organizacije z navzočnostjo v ZDA.


.ca

.ca domena je vrhnja domena Kanade. Zahteva uradnega registra za domene .CA (CIRA) je navzočnost v kanadskem prostoru, kar vključuje prebivalce Kanade, osebe s stalnim bivališčem v Kanadi ter posameznike, podjetja, organizacije, zveze, klube, vladne organizacije ter druge pravne zastopnike posameznikov v Kanadi.


.cn

Z registracijo domene .cn boste vstopili na veliki kitajski trg, ki ponuja številne priložnosti. Na voljo so vam tudi domene .com.cn, .net.cn in .org.cn.


.uk

.uk domena je vrhnja domena Velike Britanije. Na voljo so vam domene drugega nivoja: .co.uk, .me.uk in .org.uk. S .co.uk domenami se poistovetijo podjetja, ki si želijo še dodatno povečati kredibilnost na angleško govorečem področju. Že samo ime domene me.uk izdaja, da so tovrstne domene posvečene posameznikom, medtem ko so org.uk domene namenjene organizacijam, društvom in podobno.


.fm

.fm domenska končnica spada med t.i. 'country code' domene. Tako kot imamo Slovenci .si, je .fm državna končnica Zveznih držav Mikronezije (Federated States of Micronesia), majhne, razvijajoče se otoške države v zahodnem Pacifiku. Primerna je za spletne strani radijskih postaj in spletne strani s pretežno multimedijsko vsebino.


.am

.am domenska končnica prav tako spada med t.i. 'country code' domene in je dodeljena Centru armenske informacijske mreže (Armenia Network Information Center). Podobno kot .fm tudi to domensko končnico uporabljajo spletne strani radijskih postaj in spletne strani z multimedijsko vsebino.


.es

Domenska končnica .es je 'country code' domena Španije. Primerna je za vse, ki si želijo vstopiti na španski trg, ki je eden največjih v Evropi, španski jezik pa je zelo razširjen tudi po vsem svetu in je najbolj uporabljan romanski jezik.


.be

.be je vrhnja domenska končnica Belgije. Primerna je za vse, ki želijo imeti registrirano domeno, ki se konča z .be ali za vstop na rastoč belgijski trg. Registrirate jo lahko le za eno leto z možnostjo podaljšanja.


.dk

.dk je vrhnja domenska končnica Danske. Za vse, ki si želite vstopiti na danski trg ali pa le želite imeti to končnico, je na voljo brez omejitev, z izjemo dolžine registracije (1 leto z možnostjo podaljšanja) in tega, da morajo biti DNS strežniki registrirani pri registru.


.se

.se je vrhnja domenska končnica Švedske. Domene lahko registrirajo tako posamezniki kot organizacije. Z registracijo .se domene se vam odpira idealna priložnost za prodor na švedski trg ali za zanimivo slovensko domensko skovanko. Za aktivacijo .se domene morate zanjo določiti dva domenska strežnika, ki sta aktivna in vsebujeta zapise za dotično domeno.

Če želite registrirati ali podaljšati to domensko končnico, nas kontaktirajte!


.at

.at je vrhnja domenska končnica sosednje Avstrije. Zaradi geografske bližine je primerna za vse, ki želijo vstopiti na avstrijski trg, ali pa bi se radi prijazneje predstavili našim severnim sosedom. Omejitve, da mora biti vlagatelj za domeno fizično prisoten na avstrijskem ozemlju, ni več. Edini omejitvi sta dolžina registracije, samo za eno leto z možnostjo podaljšanja, in to, da morata biti imenska strežnika ustrezno nastavljena že pred pristopom k registraciji.

Pomembno: odpoved domene .at je treba urediti vsaj 30 dni pred potekom veljavnosti.
Če domene ne želite obnoviti, nam posredujte zahtevek za izbris domene vsaj 30 dni pred potekom na e-pošto: podpora@domenca.com. V primeru, da odpovedi ne prejmemo pravočasno, se domeno avtomatsko podaljša in zanjo izstavi račun.


.ch

.ch je vrhnja domenska končnica Švice. Države, ki sicer ni del Evropske unije, leži pa v geografskem osrčju Evrope in je primerna za vse, ki želijo vstopiti na švicarski trg. Omejitve, da mora biti vlagatelj fizično prisoten na ozemlju Švice, ni več.

Pomembno: odpoved domene .ch je potrebno urediti vsaj 30 dni pred potekom veljavnosti. Če domene ne želite obnoviti, nam posredujte zahtevek za izbris domene vsaj 30 dni pred potekom na e-pošto: podpora@domenca.com. V nasprotnem primeru se domeno avtomatsko podaljša in zanjo izstavi račun.


.it

.it je vrhnja domenska končnica naše zahodne sosede Italije, ki ima velik in raznolik trg. Domene s končnico .it lahko registrira vsak prebivalec ali podjetje iz držav Evropske Unije. Hkrati z vlogo za registracijo je treba podati že aktivne imenske strežnike. V primeru, da strežniki niso urejeni, se domeno registrira le za en mesec. Vlagatelj domene mora biti določen kot administrativni kontakt. Kot domena se lahko registrira niz, ki vsebuje najmanj 3 znake (črke, številke, vezaj).


.rs (nekdaj co.yu)

.rs je nadomestila nekdanjo .co.yu. Domeno lahko registrirajo tudi slovenske pravne in fizične osebe. V primeru, da bo lastnik fizična oseba, bomo potrebovali njegov EMŠO. Lokalna prisotnost ob registraciji domene ni več potrebna.

Če želite registrirati ali podaljšati to domensko končnico, nas kontaktirajte!


.ba

.ba je vrhnja domenska končnica Federacije Bosne in Hercegovine. Domene lahko registrirajo tako posamezniki kot pravni subjekti, ki so prisotni na ozemlju BiH. Tujci morajo imeti v državi lokalnega predstavnika (če ga nimate, vam ga lahko dodelimo pri nas). Pravni subjekti lahko registrirajo največ 20 domen, posamezniki pa največ 5. Dolžina registracije je eno leto z možnostjo podaljšanja.


.com.mk, .mk

.mk je vrhnja domenska končnica Republike Makedonije. Primerna je za vse, ki si želijo predstaviti na razvijajočemu se makedonskemu trgu. Za registracijo sta na voljo tako drugonivojska (mk) kot tretjenivojska (com.mk) domenska končnica. Pogoji za registracijo so za oba nivoja enaki. Februarja 2010 je MarNET, makedonski register, po krajšem bolj liberalnem obdobju registracije .mk domen, ponovno uvedel lokalno prisotnost. Po novem morajo biti lastniški, administrativni in plačilni kontakt rezidenti Republike Makedonije.

Če želite registrirati ali podaljšati to domenske končnico, nas kontaktirajte!


.fr

.fr je vrhnja domena države Francije. Primerna je za vse, ki želijo vstopiti oz so že prisotni na velikem francoskem tržišču. Lokalna prisotnost ni več pogoj.

Potrebujete nasvet ali pomoč? Pišite nam in z veseljem vam bomo pomagali!Ostale domenske končnice


Omogočamo tudi registracijo domen pod vrhnjo domeno katerekoli države iz spodnjega seznama.

Če želite podrobnejše informacije, nam pišite!

.ac   Ascension Island
.ad   Andorra
.ae   United Arab Emirates
.af   Afghanistan
.ag   Antigua and Barbuda
.ai   Anguilla
.al   Albania
.am   Armenia
.an   Netherlands Antilles
.ao   Angola
.aq   Antarctica
.ar   Argentina
.as   American Samoa
.at   Austria
.au   Australia
.aw   Aruba
.ax   Åland
.az   Azerbaijan
.ba   Bosnia and Herzegovina
.bb   Barbados
.bd   Bangladesh
.be   Belgium
.bf   Burkina Faso
.bg   Bulgaria
.bh   Bahrain
.bi   Burundi
.bj   Benin
.bm   Bermuda
.bn   Brunei
.bo   Bolivia
.br   Brazil
.bs   Bahamas
.bt   Bhutan
.bv   Bouvet Island
.bw   Botswana
.by   Belarus
.bz   Belize
.ca   Canada
.cc   Cocos (Keeling) Islands
.cd   Democratic Republic of the Congo
.cf   Central African Republic
.cg   Republic of the Congo
.ch   Switzerland
.ci   Côte d'Ivoire
.ck   Cook Islands
.cl   Chile
.cm   Cameroon
.cn   People's Republic of China
.co   Colombia
.cr   Costa Rica
.cs   Czechoslovakia
.cu   Cuba
.cv   Cape Verde
.cw   Curaçao
.cx   Christmas Island
.cy   Cyprus
.cz   Czech Republic
.dd   East Germany
.de   Germany
.dj   Djibouti
.dk   Denmark
.dm   Dominica
.do   Dominican Republic
.dz   Algeria
.ec   Ecuador
.ee   Estonia
.eg   Egypt
.eh   Western Sahara
.es   Spain
.et   Ethiopia
.eu   European Union
.fi   Finland
.fj   Fiji
.fk   Falkland Islands
.fm   Federated States of Micronesia
.fo   Faroe Islands
.fr   France
.ga   Gabon
.gb   United Kingdom
.gd   Grenada
.ge   Georgia
.gf   French Guiana
.gg   Guernsey
.gh   Ghana
.gi   Gibraltar
.gl   Greenland
.gm   The Gambia
.gn   Guinea
.gp   Guadeloupe
.gq   Equatorial Guinea
.gr   Greece
.gs   South Georgia and the South Sandwich Islands
.gt   Guatemala
.gu   Guam
.gw   Guinea-Bissau
.gy   Guyana
 
.hk   Hong Kong
.hm   Heard Island and McDonald Islands
.hn   Honduras
.hr   Croatia
.ht   Haiti
.hu   Hungary
.id   Indonesia
.ie   Ireland
.il   Israel
.im   Isle of Man
.in   India
.io   British Indian Ocean Territory
.iq   Iraq
.ir   Iran
.is   Iceland
.it   Italy
.je   Jersey
.jm   Jamaica
.jo   Jordan
.jp   Japan
.ke   Kenya
.kg   Kyrgyzstan
.kh   Cambodia
.ki   Kiribati
.km   Comoros
.kn   Saint Kitts and Nevis
.kp   Democratic People's Republic of Korea
.kr   Republic of Korea
.kw   Kuwait
.ky   Cayman Islands
.kz   Kazakhstan
.la   Laos
.lb   Lebanon
.lc   Saint Lucia
.li   Liechtenstein
.lk   Sri Lanka
.lr   Liberia
.ls   Lesotho
.lt   Lithuania
.lu   Luxembourg
.lv   Latvia
.ly   Libya
.ma   Morocco
.mc   Monaco
.md   Moldova
.me   Montenegro
.mg   Madagascar
.mh   Marshall Islands
.mk   Macedonia
.ml   Mali
.mm   Myanmar
.mn   Mongolia
.mo   Macau
.mp   Northern Mariana Islands
.mq   Martinique
.mr   Mauritania
.ms   Montserrat
.mt   Malta
.mu   Mauritius
.mv   Maldives
.mw   Malawi
.mx   Mexico
.my   Malaysia
.mz   Mozambique
.na   Namibia
.nc   New Caledonia
.ne   Niger
.nf   Norfolk Island
.ng   Nigeria
.ni   Nicaragua
.nl   Netherlands
.no   Norway
.np   Nepal
.nr   Nauru
.nu   Niue
.nz   New Zealand
.om   Oman
.pa   Panama
.pe   Peru
.pf   French Polynesia
.pg   Papua New Guinea
.ph   Philippines
.pk   Pakistan
.pl   Poland
.pm   Saint-Pierre and Miquelon
.pn   Pitcairn Islands
.pr   Puerto Rico
.ps   State of Palestine
.pt   Portugal
.pw   Palau
.py   Paraguay
.qa   Qatar
.re   Réunion
.ro   Romania
.rs   Serbia
.ru   Russia
.rw   Rwanda
 
.sa   Saudi Arabia
.sb   Solomon Islands
.sc   Seychelles
.sd   Sudan
.se   Sweden
.sg   Singapore
.sh   Saint Helena
.si   Slovenia
.sj   Svalbard and Jan Mayen Island
.sk   Slovakia
.sl   Sierra Leone
.sm   San Marino
.sn   Senegal
.so   Somalia
.sr   Suriname
.ss   South Sudan
.st   São Tomé and Príncipe
.su   Soviet Union
.sv   El Salvador
.sx   Sint Maarten
.sy   Syria
.sz   Swaziland
.tc   Turks and Caicos Islands
.td   Chad
.tf   French Southern and Antarctic Lands
.tg   Togo
.th   Thailand
.tj   Tajikistan
.tk   Tokelau
.tl   East Timor
.tm   Turkmenistan
.tn   Tunisia
.to   Tonga
.tp   East Timor
.tr   Turkey
.tt   Trinidad and Tobago
.tv   Tuvalu
.tw   Taiwan
.tz   Tanzania
.ua   Ukraine
.ug   Uganda
.uk   United Kingdom
.us   United States of America
.uy   Uruguay
.uz   Uzbekistan
.va   Vatican City
.vc   Saint Vincent and the Grenadines
.ve   Venezuela
.vg   British Virgin Islands
.vi   United States Virgin Islands
.vn   Vietnam
.vu   Vanuatu
.wf   Wallis and Futuna
.ws   Samoa
.ye   Yemen
.yt   Mayotte
.za   South Africa
.zm   Zambia
.zw   Zimbabwe

Imate dodatno vprašanje povezano z domenskimi končnicami? Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo odgovorili!

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Z veseljem vam bomo pomagali izbrati prave storitve za vaše potrebe.

04 58 35 444 info@domenca.com

Pomagamo vam uspeti na spletu!
1. v regiji
200.000+ registriranih domen
100.000+ zadovoljnih naročnikov
1.000 izdelanih spletnih strani
75 sodelavcev se trudi za vas
20 let spletne tradicije
 
Zaupajo nam
mali in veliki podjetniki!


  podjetje Skupine DHH  
Prijavite se na e-novice!
Želite mesečno prejemati nasvete o tem, kako izboljšati vaš spletni nastop in obiskovalce spletne strani spremeniti v kupce?
 
 
Informacije in podpora
04 58 35 444
info@domenca.com

DHH.si d.o.o.
Pod hribom 55
1000 Ljubljana
Slovenija

Splošni podatki podjetja >
Zaposlitev >
DOMENCA
SPREMLJAJTE NAS

 

Podprti načini plačila


GARANCIJA ZADOVOLJSTVA

© 1999 - 2020 DHH.si d.o.o. | Vse cene so v € in vključujejo DDV.  | *Cene izražajo trenutno veljavno akcijo
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni