Domenca logotip

SSL Certifikati

Povečajte zaupanje kupcev v vaše podjetje – omogočite varno povezavo
in zaščitite osebne podatke, ki se prenašajo preko vaše spletne strani.

DENARNO
JAMSTVO

ŠIFRIRANJE OBČUTLJIVIH
PODATKOV

VARNA POVEZAVA
V BRSKALNIKU

BREZPLAČEN PEČAT
ZAUPANJA

Zakaj je investicija v SSL certifikat modra odločitev?

Spletna mesta, ki obdelujejo občutljive podatke ali transakcije, bi morala razmisliti o investiciji v plačljiv certifikat SSL kot način za zaščito svojih strank in svojega podjetja.

Zagotavlja namreč ne samo visoko raven varnosti, pač pa vzbuja zaupanje strank v vaše podjetje. SSL certifikat dokazuje, da izvajate vse potrebne korake za zaščito njihovih podatkov ter s tem cenite njihovo varnost, kar lahko na koncu vodi do povečanja konverzij in prodaje.

“Ker je zaupanje obiskovalcev v vašo spletno stran temelj uspešnega spletnega poslovanja.”

Vzpostavite varno povezavo z SSL certifikatom

Sectigo PositiveSSL
Sectigo PositiveSSL Wildcard
Sectigo EV SSL

Sectigo PositiveSSL

19,90

za 1. leto

Validacija in tipi SSL certifikatov

SSL certifikati se razlikujejo po načinu in obsežnosti validacije

Domenski SSL certifikat

Ti certifikati preverijo le, ali je domena res vaša (domain validation). Izdani so hitro in zavarujejo glavno domeno in www poddomeno. 

Omogočajo varno HTTPS povezavo do spletne strani in omogočajo prikaz ikone ključavnice v oknu brskalnika. Več podatkov o certifikatu je vidnih s klikom na ključavnico.

Taka certifikata sta Sectigo PositiveSSL in Sectigo PositiveSSL Wildcard.

 

Razširjeni SSL certifikat

Certifikatna agencija poleg domene preveri tudi podjetje, saj se morajo podatki v datoteki na strežniku ujemati s podatki v poslovnih registrih.

Takšni certifikati zagotavljajo obiskovalcem največjo možno stopnjo zaupanja in so zato priporočljivi za spletne trgovine in spletna mesta, ki zahtevajo šifriranje občutljivih podatkov o strankah, kot so kreditne kartice. 

Poleg ikone ključavnice v oknu brskalnika so v informacijah o SSL vidni tudi podatki podjetja, kar obiskovalcu zagotavlja, da za spletno stranjo res stoji podjetje, za katerega se predstavlja.

V naši ponudbi boste našli EV certifikat Sectigo EV SSL.

Pridobite Pečata zaupanja

Pečat zaupanja je vizualni indikator, ki obiskovalcem sporoča, da je spletno mesto varno in njihovi osebni podatki zaščiteni.

Spletna mesta, ki uporabljajo PEČAT ZAUPANJA, dokazano izboljšujejo interakcijo obiskovalcev in povečujejo konverzijo vaše spletne strani ali trgovine.

Z nakupom SSL certifikata in pridobitvijo pečata zaupanja lahko pričakujete:

Prednosti Domenca SSL certifikatov

Jamstvo do 250.000$

Garancija se nanaša na znesek, ki ga certifikatna agencija izplača vašim strankam, če katera od njih utrpi izgubo pri kartičnem poslovanju zaradi napačno izdanega potrdila.

Brezplačen pečat zaupanja

Brezplačen pečat zaupanja za vaše spletno mesto. Pečat lahko prikažete kjerkoli na svojem spletnem mestu in obiskovalcem s tem sporočite, da je spletno mesto varno in da so s tem njihovi osebni podatki zaščiteni.

Hitra izdaja certifikata

Zaradi preproste validacije lahko Positive SSL in Positive SSL Wildcard certifikat ponavadi izdamo že v roku enega delovnega dne. Zaradi temeljitega preverjanja je Sectigo EV certifikat izdan v približno 10 dneh.

Zagotovljena podpora

V vsakem primeru sodelujemo z vami pri pridobivanju podatkov in izdaji SSL certifikata. Z veseljem vam tudi priskočimo na pomoč pri namestitvi certifikata na strežniku.

Visoka raven šifriranja

Raven varnosti je določena s številom bitov, uporabljenih za generiranje šifrirnega ključa. Ta ključ se nato uporabi za šifriranje podatkov. Vsi naši SSL certifikati uporabljajo do 256-bitno šifriranje, ki je industrijski standard za zaščito podatkov.

Podpora v vseh brskalnikih

Naši SSL certifikati podpirajo vse glavne brskalnike, kot so Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge in Internet Explorer, Apple Safari ter Opera. To pomeni, da uporabniki lahko varno in zanesljivo dostopajo do vaše spletne strani prek katerega koli od teh brskalnikov.

Kaj o Domenci pravijo naši uporabniki…

4.8/5

Ocena 4,88 od 5

Povprečna ocena zadovoljstva v obdobju januar – marec 2024

Prejeli smo že več kot 13.000 ocen naših uporabnikov. Več priporočil >

Zakaj je pametno izbrati Domenco?

24+ let
spletne tradicije

Smo podjetje, ki ima na področju spletnega gostovanja in registracije domen več kot 24 let izkušenj.

25 zaposlenih
strokovnjakov

Na vseh oddelkih za vas skrbijo izkušeni strokovnjaki z obširnim znanjem, vsak na svojem področju.

31.000+
zadovoljnih strank

Največji ponudnik gostovanja v Sloveniji – zaupa nam že več kot 31.000 uporabnikov različnih spletnih rešitev.

Prijazna podpora
na voljo 365 dni v letu

Vsak dan od 8. do 20. ure, vključno z vikendi in prazniki, vam bo na razpolago ekipa, ki bo odgovorila na vsa vaša vprašanja.

Več kot 1.600 strežnikov
v upravljanju

Ekipa izkušenih sistemskih administratorjev skrbi za vzpostavitev, posodobitve in monitoring več kot 1.600 strežnikov v 5  državah.

Pečat za izdan ISO certifikat

Zavezani
visokim standardom

Certifikat ISO 9001:2015, izdan s strani Bureau Veritas, dokazuje skladnost sistema vodenja za registracijo domen, spletno gostovanje, gostovanje v oblaku in VPS strežnike.

Potrebujete pomoč pri izbiri ali naročilu?

Naša ekipa vam lahko svetuje pri izbiri najbolj primerne storitve ali pomaga najti rešitev vaših (spletnih) težav.

info@domenca.com

Vsak dan od 8:00 do 20:00

04 58 35 444

Vsak delavnik od 8:00 do 20:00

FAQ

SSL certifikat omogoča zaščito prenosa podatkov med vašo spletno stranjo in obiskovalcem strani, saj poskrbi za varnost in kodiranje podatkov preko SSL (Secure Socket Layer) protokola.

Spletna varnost se je v zadnjem času postala izjemno pomembna, saj se število spletnih vdorov in hekerjev povečuje. Ena od najboljših metod za zaščito spletne strani je uporaba plačljivega SSL certifikata. SSL certifikat potrjuje, da je spletna stran varna in zaščitena pred krajo osebnih podatkov. To pomeni, da so vse informacije, ki jih obiskovalec vnaša na spletno stran (npr. osebni podatki, gesla, kreditne kartice), šifrirane in ne morejo biti ukradene.

Čeprav brezplačen SSL certifikat v nekaterih primerih popolnoma zadošča (npr. osebne strani brez zajemanja osebnih podatkov), v mnogih situacijah ne predstavlja najboljše rešitve. Plačljivi SSL pa imajo poleg tega še dodatne prednosti:

  • Pečat zaupanja, ki ga lahko umestite v spletno stran. Vidni kazalniki varnosti dokazano izboljšujejo interakcijo obiskovalcev s spletnimi mesti, povečujejo nakupe in uporabo spletnih storitev in deljenje občutljivih informacij,
  • Jamstvo v primeru nastanka škode pri kartičnem poslovanju,
  • Delujejo v vseh brskalnikih (99,9%),
  • Podpora – v primeru težav se vedno lahko obrnete na nas, da uredimo vse tehnične podrobnosti s certifikatno agencijo,
  • Več vrst certifikatov glede na vrsto validacije. Brezplačni certifikati ne overijo avtentičnosti podjetja, tako kot to storijo plačljivi EV certifikati, ki so ustrezna izbira za spletne trgovine, saj obiskovalcem predstavljajo največjo možno stopnjo zaupanja.

Naši plačljivi SSL certifikati so opremljeni z jamstvom, kar pomeni, da če je spletno mesto zlorabljeno, certifikatna agencija krije stroške morebitne škode pri kartičnem plačilu kupca, ki so nastali kot posledica neustrezno izdanega potrdila SSL.

Višina maksimalnega denarnega izplačila je odvisna od vrste SSL certifikata in pri naših ponudbah znaša od 10.000 $ do 250.000 $.

Brezplačni SSL pa običajno ne vključujejo nobene garancije, tako da bo lastnik spletnega mesta v primeru zlorabe odgovoren za vso nastalo škodo.

EV SSL certifikat (Extended Validation) predstavlja vašim obiskovalcem višjo stopnjo zaupanja in potrditve identitete v primerjavi z DV SSL certifikatom (Domain Validation).

EV certifikat zahteva temeljito preverjanje identitete podjetja, ki zahteva predložitev dokumentacije, kot so vpis v poslovni register ali potrdilo o registraciji podjetja. To zagotavlja, da je spletna stran, ki ima EV certifikat, resnično povezana s podjetjem, za katerega se predstavlja.

Domenski (DV) SSL certifikat, ki se hitreje in preprosteje pridobi, zahteva le preverjanje lastništva domene. V primerjavi z EV certifikatom, DV SSL ne zagotavlja potrditve identitete podjetja, ki stoji za spletno stranjo, kar pomeni, da lahko kdorkoli registrira domeno in jo uporablja za izdajanje neresničnih informacij.

Zaključno lahko rečemo, da EV SSL certifikat zagotavlja višjo stopnjo varnosti in potrditve identitete podjetja, kar lahko izboljša zaupanje obiskovalcev v vašo spletno stran in posledično poveča prodajo.

  1. Z zakupom certifikata boste prejeli elektronsko pošto z navodili za potrditev lastništva domene. Ta korak je potreben za potrditev vaše identitete in lastništva domene.

  2. Ko je potrditev končana, bo ponudnik certifikatov od vas zahteval generiranje CSR (Certificate Signing Request). To je zahteva za podpis certifikata, ki vključuje podatke o vaši domeni in podjetju.

  3. Ko bo certifikat podpisan, bo ponudnik certifikatov poslal SSL, ki ga boste morali namestiti na strežnik.

  4. Za namestitev certifikata na strežnik se prijavite v nadzorno ploščo paketa gostovanja in poiščite sekcijo za namestitev certifikatov, kjer ga lahko prenesete na strežnik.

Kako poteka generiranje CSR datoteke in namestitev smo podrobneje opisali v navodilih za namestitev SSL certifikata

"Za popuste do 57% izpolnite spodnji obrazec ali nas pokličite na 04 58 35 444 in vrnili vam bomo klic v najkrajšem možnem času"