Poslane e-novice so šele začetek

Statistike so pomemben del trženja z e-poštoE-novice so eden od najzanesljivejših načinov trženja, če se jih seveda lotimo na pravi način. Potrudimo se, da nismo vsiljivi in bralcu postrežemo z zanimivimi vsebinami. Ko so sporočila poslana, pa se zgodba še zdaleč ne konča.

Profesionalno orodje za e-novice vam omogoča vpogled v statistiko: odstotek odprtih sporočil, nedostavljene e-pošte ipd. Še pomembneje je, da točno veste, kdo je odprl sporočilo in kdo je kliknil na povezavo v njem.

Takšni podatki so hkrati neprecenljivi in ničvredni. Vrednost imajo šele, ko jih začnete uporabljati za svoje trženje. Kaj lahko storite z njimi?

Deljeni test izboljša odstotek ogledov

Število ljudi, ki bodo odprli vaše e-novice, je predvsem odvisno od baze prejemnikov, časa in pogostosti pošiljanja, ter Zadeve sporočila (Subject). Statistika vam bo pomagala ugotoviti, kakšne Zadeve pritegnejo dovolj pozornosti, da čim več prejemnikov odpre sporočilo. Poleg sklepanja na podlagi preteklih kampanj pa lahko uspešnost Zadeve zagotovite tudi vnaprej. Pomagate si z deljenim (split) testom.

Kako naredimo deljeni test?

Za testiranje uporabite majhen delež svoje baze prejemnikov, na primer nekaj sto naslovov. Te razdelite na pol in vsaki polovici pošljete enako sporočilo z drugačno Zadevo. Po določenem času Dostavljalec izbere tisto različico, ki je dosegla boljši odstotek ogledov, in jo razpošlje še na večino vaše baze. Split test lahko uporabljate tudi za testiranje drugih vidikov e-novic ali pa za preverjanje več kot dveh Zadev naenkrat.

Pravi fokus zmanjša stroške in poveča uspeh

Zakaj bi zapravljali čas in denar za trženje nezainteresiranim, če lahko svoje napore usmerite samo na tiste, ki jih vaša ponudba bolj zanima? Rezultat bo boljši, stroški pa manjši. Kako pa ugotovite, kdo od prejemnikov je zainteresiran?

Po pošiljanju e-novic preverite, kdo od prejemnikov je sploh odprl sporočilo. Med njimi se lahko skriva vaša naslednja velika stranka, ki potrebuje samo še malo spodbude z vaše strani. Tiste, ki so odprli sporočilo, zato še pokličete, odgovorite na dodatna vprašanja, jih povabite na sestanek ali pa celo po telefonu pridobite naročilo.

Kaj pa, če je vaša baza naslovov (pre)velika?

Če je vaše sporočilo odprlo več tisoč ljudi, bo preklic organizacijsko in finančno kar velik zalogaj. V tem primeru se lahko odločite za natančnejši fokus. Recimo, da je bila v vaših e-novicah povezava, ki vodi na predstavitev nekega izdelka na vaši spletni strani. Vsem prejemnikom, ki so kliknili na to povezavo, Dostavljalec čez nekaj dni pošlje dodatno sporočilo o izdelku. Nato preverite, kdo je odprl tudi to sporočilo in prekličete samo te prejemnike. Skoraj zagotovo boste naleteli na zanimanje.

Statistike vam pomagajo zmagati v boju za prodajne rezultate. Vaše orožje je profesionalno orodje za e-poštni marketing.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja