Spletni triki za miren dopust

Se bojite, da bo vaše spletno trženje obstalo na mrtvi točki, ko boste vi na zasluženem dopustu? Brez skrbi, z nekaj enostavnimi triki lahko internet dela za vas tudi, ko uživate na plaži.

Kaj vse lahko avtomatizirate pred odhodom?

 

1. E-novice, ki se pošljejo same od sebe

Dobro orodje za e-novice mora imeti funkcijo, s katero nastavite čas pošiljanja kampanje. E-novice tako pripravite pred odhodom, namesto da bi jih poslali takoj, pa nastavite datum in uro samodejnega pošiljanja. Še več kot to, samodejno lahko nastavite celo split test. Pripravite več različic e-novic, ki se pošljejo na manjši del baze. Nato orodje po kriterijih, ki ste jih določili vi, samodejno izbere bolj uspešno različico in jo pošlje večini vaših prejemnikov.

 

2. Redne Facebook objave

Ste vedeli, da lahko na vaši Facebook strani vnaprej pripravite vsebine in nastavite datum in uro, ko se bodo objavile? Pripravite objavo kot običajno, potem pa spodaj levo kliknete na ikono ure. Nastavite čas in kliknete na modri gumb Schedule. Objavo lahko še preverite v dnevniku aktivnosti.

Nastavitev Facebook objave

Tako lahko pripravite serijo objav za čas vaše odsotnosti. Res pa je, da je Facebook namenjen dvosmerni komunikaciji. Pričakujete lahko komentarje, zato naj bo vaš sodelavec ali pa vi na voljo na odgovarjanje nanje. Če na dopust ne boste vzeli računalnika, si lahko pomagate z aplikacijo za mobilni telefon. Tu sta različici za Android in iOS.

 

3. Ažurna spletna stran in blog

Nobenega razloga ni, da bi vaša spletna stran »zaspala«, ko vas ni. Če na njej objavljate novice, lahko z dobro aplikacijo tudi tu vnaprej pripravite vsebino in nastavite čas objave. Enako velja za vaš blog podjetja. Večje platforme za bloge, kot je WordPress, vam omogočajo časovno nastavljive objave.

Večji izziv so odgovori na spletna povpraševanja. Če nimate sodelavcev, ki bi v času vaše odsotnosti skrbeli za to, lahko storite naslednje: kontaktni obrazec nastavite tako, da tisti, ki  ga izpolni, samodejno prejme e-poštno sporočilo. V njem prijazno razložite, da vas trenutno ni v pisarni in kdaj boste odgovorili. Morda je smiselno dodati še telefonsko številko, kamor vas lahko potencialne stranke pokličejo, če gre za kaj neodložljivega.

 

Tako, pa ste pripravljeni na oddih. Za poletno branje vam priporočam našo novo e-knjigo, pred odhodom pa ne pozabite še na samodejni odzivnik za e-pošto.

Uživajte!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja