Ste na Facebooku prijazni mobilnikom?

Da je že skoraj vsak sedmi Zemljan na Facebooku, ni treba posebej poudarjati. Pa ste vedeli, da več kot 800 milijonov v virtualni svet modrega družabnega omrežja dostopa (tudi) prek mobilnih naprav? Visoka številka, ki prinese visoka pričakovanja. Če želimo biti konkurenčni in ohranjati zvestobo naših privržencev, moramo poskrbeti za pozitivno izkušnjo ob njihovem stiku z našo Facebook stranjo. Kako lahko naredimo Facebook stran prijazno mobilnim uporabnikom?

Oblika in postavitev strani

Oblikujte profilno in naslovno sliko tako, da se med seboj dopolnjujeta. Ob tem ne pozabite, da se profilna slika prikazuje ob vsaki vaši objavi ali komentarju, zato jo skrbno izberite in pazite na kakovost. Upoštevajte tudi dejstvo, da je v mobilni aplikaciji profilna slika lahko postavljena na sredino naslovne in ne na njen spodnji rob, kot smo navajeni na računalniku.

 

Manj besed za več učinka

Objave z manj kot 160 znaki so bolj učinkovite kot daljši zapisi. Ob tem pa nikakor ne pozabite na poziv k interakciji: na primer »klikni Like, če ti je všeč …« ali »tapni za prenos …«.

Skopost pri besedah pride prav tudi pri lokaciji. Namesto opisa sta pri lokalnih Facebook straneh prikazana zemljevid in naslov. Če za vaš posel lokacija ni pomembna, dodajte kratek in jasen opis.

 

Objavljajte vsebino, ki deluje

Fotografije generirajo več odziva kot tekstovne objave, video vsebine uporabniki večkrat delijo kot povezave in besedila skupaj. Ljudje smo vizualna bitja, zato dajte svojim privržencem vsebino, ki jo bodo z veseljem delili z drugimi.

Ko objavljate, se vprašajte, kaj bi privrženci radi prebrali (ne šteje, kakšna vsebina je všeč vam!) in jim to ponudite. Bolj relevantno vsebino kot bodo dobili na vaši Facebook strani, več lahko pričakujete všečkov, komentarjev in deljenja vsebine.

 

Usmerite jih na spletno stran

Seveda ne želite, da se vsa komunikacija konča na Facebooku. S povezavami usmerite privržence na vašo spletno stran, najprej pa preverite, ali je ta prijazna do mobilnih naprav. Hitro bo namreč obiskovalec obiskal vašega konkurenta, če bo uporabniška izkušnja na vaši spletni strani negativna.

 

Spremljate statistiko

S spremljanjem Facebook Insights ugotovite, ob kateri uri v dnevu in pri kakšnem tipu objave so privrženci najbolj odzivni. Morda se vam zdijo številke in odstotki na prvi pogled dolgočasni in neuporabni, pa vendar se v njih skriva vaš prihranek. Potrebujete le nekoliko časa in znanja, da ugotovite, kako lahko optimizirate komunikacijo na Facebooku.

 

Mobilni uporabniki Facebooka bodo zagotovo prej postali vaši kupci, če jih boste na Facebook strani pričakali odprtih rok. To pa pomeni, da z njimi gradite pozitiven odnos in na kratko poveste prav tisto, kar jih zanima.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja