Je vaša spletna stran dovolj kredibilna?

Brez zaupanja ni prodaje. Da vaš potencialni kupec sploh stopi v stik z vami, si mora že vnaprej ustvariti pozitivno sliko o podjetju. Danes, ko kar 91 % ljudi išče informacije o ponudnikih na internetu, je zelo pomembo, da tudi na vaši spletni strani poskrbite za dokaze kredibilnosti.

Reference so ena bolj obiskanih podstrani

Reference so eden od osnovnih načinov za prikaz izdelkov ali strank vašega podjetja. Na mnogih spletnih straneh so ena najbolj obiskanih podstrani. Če je vaša dejavnost takšna, da so njeni rezultati vidni (na primer izdelava spletne strani), lahko reference prikažete s slikami. Dobro je, da zraven dodate še kratko besedilo, pa seveda ime naročnika.

Sodelujete z znanimi podjetji ali blagovnimi znamkami? Razmislite o objavi njihovih logotipov na spletni strani. Pogosto jih umestimo kar na vstopno stran, na primer v obliki pasu.

Kaj pravijo vaše stranke?

Mnogi stranke dobivajo prek priporočil. Izjave zadovoljnih strank na vaši spletni strani opravljajo podobno nalogo. Njihov učinek je sicer manjši, so pa vseeno koristne pri pridobivanju povpraševanj. Za večjo kredibilnost izjave opremite z imenom in priimkom tistega, ki je izjavo podal, če so vaše stranke druga podjetja, pa še z imenom podjetja in funkcijo osebe. Izjava naj bo kratka in jedrnata, dolga tam do 250 znakov, lahko tudi manj.

Kako najlažje pridobite izjave svojih strank? Včasih vam ob koncu projekta ali zahtevne naloge napišejo prijazno e-poštno sporočilo. Takrat samo pridobite dovoljenje za objavo stavka ali dveh. Če vas pohvalijo po telefonu, izjavo zapišite in jo pošljite v potrditev, preden jo objavite. Sicer pa stranke kar povprašajte, ali bi bile pripravljene podati izjavo. Nekaterim pomaga, če jo sestavite vi, one pa jo samo potrdijo.

Pravi podatek v pravem kontekstu

Vaše podjetje obstaja že lepo število let? Imate zavidljivo število strank? Dosegate nadpovprečne rezultate? Povejte to na svoji spletni strani! Podatki imajo najboljši učinek, če jih postavite v kontekst reševanja problemov kupca. Na primer, namesto da bi objavili samo »Obstajamo že 20 let,« zapišete: »Že 20 let skrbimo za zanesljivo oskrbo naših strank z energijskimi viri.«

Lahko greste še korak dlje in pripravite študijo primera. Zapišete zgodbo o uspešni izvedbi projekta in jo opremite s konkretnimi podatki o doseženih rezultatih ter kakšno izjavo stranke.

Kaj pa certifikati in nagrade?

Certifikati, dokazila, diplome, nagrade in potrdila zunanjih institucij vam pomagajo pri grajenju kredibilnosti. Če so dobro znani, je dovolj samo, da na spletno stran dodate razpoznavni znak certifikata ali nagrade. Če pa znaka ne poznajo vsi, naj se ob kliku nanj prikaže besedilo o tem, kaj pomeni in kakšne zahteve izpolnjujete, da ste ga prejeli.

Bodite kreativni!

Ste že pomislili, da bi snemali video izjave vaših strank? Zanimiv bi bil tudi prikaz referenc na način prej-potem. Na primer, pred in po obnovi hiše. Seveda lahko tudi kombinirate različne dokaze kredibilnosti, na primer izjave strank in reference v sliki.

Možnosti za izvirno predstavitev, ki vzbuja zaupanje, je veliko. Katere boste izbrali vi?

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja