Kako začeti s pošiljanjem e-novic?

E-poštni marketing je eden izmed stebrov prodaje. Z njim lahko gradite odnos z vašimi kupci, krepite kredibilnost blagovne znamke in ustvarjate pozicijo strokovnjaka v panogi. Kot zelo učinkovito orodje ga lahko uporabljate tudi, ko želite neposredno povečati prodajo vaših izdelkov oz. storitev.

Predpogoj, da z e-poštnim marketingom pridobivate nove kupce, je  kvalitetna baza elektronskih naslovov.

Kako zgraditi bazo e-mail naslovov?

Bazo lahko gradite prek spletne strani s prijavami na e-novice, prek družabnih omrežji, z različnimi nagradnimi igrami, (kjer je pogoj za sodelovanje vpis e-mail naslova) ali pa kontakte zbirate na fizičnih dogodkih. Na ta način pridobivate kontakte potencialnih kupcev, ki jih resnično zanimajo vaši izdelki ter novosti in akcije povezane z vašo ponudbo.

 

Kaj pa vsebina e-novic?

Pri vsebini e-novic se je potrebno osredotočiti na aktualne in kvalitetne prispevke, ki bralca vspodbudijo, da o temah, povezanimi z vašimi izdelki, želi vedeti več. V nadaljnjem branju ga imate možnost prepričati, da je vaš izdelek natančno tisto kar potrebuje, predstavite pa mu lahko tudi vse konkurenčne prednosti izdelka.

Pazite pa, da z vsebino niste nikoli preveč vsiljivi, saj s tem tvegate, da se bodo ljudje začeli odjavljati iz vaše liste prejemnikov, kar pa za vas pomeni izgubo potencialnih kupcev!

Imamo kvalitetno bazo in dobro vsebino. Kaj pa sedaj?

E-novice morajo biti ob točno določenem času na točno določenem e-mail naslovu. Izredno pomembno tudi je, da lahko natančno ugotovite, kako brane so bile vaše novice, zato e-novice pošiljajte z orodjem, ki omogoča vpogled v statistiko.

Več statističnih podatkov kot vam prikazuje orodje, boljšo analizo e-novic boste lahko naredili. Vedno si za analizo e-novic vzemite vsaj toliko časa, da pogledate statistiko o tem, koliko ljudi je vašo e-pošto odprlo in na katere povezave v sporočilu so kliknili.

Če vam orodje omogoča, preverite tudi, kolikšna je verjetnost, da bo vaša e-novica pristala v košu za nezaželeno pošto.

 
Razmišljate, da bi tudi v vašem podjetju začeli pošiljati e-novice pa ne veste, kako jih napisati in s katerim orodjem jih pošiljati? Udeležite se naše delavnice »E-novice v enem dnevu«, kjer se boste v samo nekaj urah naučili vse to!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja