7 idej za objave na Facebook-u

Na Facebooku ste naredili stran, postavili ste si cilje in sedaj redno objavljate novice ter zanimivosti. A kaj storiti, ko vam material poide in ne morete objaviti ničesar, kar bi se navezovalo na vašo dejavnost? Predstavljamo vam 7 idej, za 7 dni v tednu, na katere se bodo uporabniki zagotovo odzvali z všečki in deljenjem objave.

 

1. Zanimivi citati

Uporabniki radi všečkajo in delijo dober citat, s katerim se poistovetijo. Na internetu obstaja mnogo zbirk citatov, ena izmed njih je http://www.brainyquote.com/. Bodite vsaj malce izvirni in citate prevedite v slovenščino ali pa jih napišite na izbrano fotografijo.

 

2. Postavite vprašanje

Z vprašanjem privržence najbolj neposredno povabite k interakciji, paziti morate le, da bodo res odgovarjali. Postavite torej vprašanje, ki zahteva kratek odgovor, ali pa ponudite ABC odgovore. Velja, da so uporabniki na družbenih medijih radi aktivni, le pretežkega dela jim ne smete dati.

 

3. Dopolni poved!

Objavite poved, ki jo je potrebno dopolniti, na primer “Moj najljubši dan v tednu je ______”. Bodite izvirni in predvsem od uporabnikov ne zahtevajte preveč “možganskega dela”.

 

4. Pozitivne novice

Uporabniki Facebooka se radi veselijo ob dosežkih npr. športnikov. Če boste na strani (ažurno) objavili čestitko, boste zagotovo prejeli všečke.

 

5. Veselimo se vikenda

Zagotovo ste že opazili, da se v petek na Facebook zgrne množica objav, povezanih s petkom in vikendom. Vsi pač komaj čakamo konec delovnega tedna. Če le najdete (ali sami naredite) izvirno sliko, se jim pridružite in tudi vi širite veselje.

 

6. Popusti za spletno trgovino.

V kolikor imate spletno trgovino, lahko na Facebooku ponudite posebne popuste za svoje privržence. Če boste idejo še bolje razdelali, lahko dobite uspešno prodajno strategijo.

 

7. Spodbujajte Check In-s

Če imate npr. restavracijo ali trgovino, lahko obiskovalcem za vsak Check In ponudite popust.

Večino teh vsebin lahko pripravite že vnaprej in jih uporabite takrat, ko nimate časa objaviti kaj drugega. Če želite še dodatno povečati odziv privržencev, testirajte, kdaj je novo vsebino najbolje objaviti – dopoldan ali popoldan? Vse je odvisno od ciljne publike.

 

S pomočjo Facebook oglaševanja lahko še hitreje pridobivate privržence, promovirate akcije ali potencialne kupce pripeljete direktno na vašo spletno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja