“Ta izdelek moram imeti!” (naj razmišlja obiskovalec vaše spletne trgovine)

Prodaja na spletu se trenutno mnogim zdi odlična rešitev za dodaten zaslužek. Spletna trgovina zahteva relativno majhno začetno investicijo, medtem ko se zdijo potencialni zaslužki veliki.

A žal ni tako enostavno. Usodno napako lahko naredimo že pri vzpostavitvi trgovine. Za začetek bi si pogledali, kako pripraviti vsebinsko dovršeno spletno trgovino.

Dober opis izdelka = Želim kupiti ta izdelek!

Ste že bili v situaciji, ko vam je bil nek izdelek v spletni trgovini zelo všeč, a ker je imel pomanjkljiv opis, ga preprosto niste upali kupiti? S slabim opisom boste izgubili veliko kupcev. Zato si že v fazi postavitve trgovine vzemite nekaj ur in pripravite besedila, s pomočjo katerih bodo vaši potencialni kupci dobili vse informacije o izdelku. Predlagam, da besedilo razdelite na tri dele:

  • Kratek opis – navdušite potencialnega kupca. Odgovorite na vprašanje: Zakaj ta izdelek nujno (takoj!) potrebujem?
  • Daljši opis – podajte več informacij o izdelku. Pri tem ne pozabite, da morate izhajati iz kupca. Če vi poznate vse strokovne izraze, jih vaši obiskovalci verjetno ne. Postavite se v vlogo kupca in mu povejte, kje in kako bo ta izdelek lahko uporabil, kaj mu bo izdelek olajšal ali omogočil.
  • Tehnične specifikacije – opis lastnosti izdelka ni primeren le za računalniško opremo. Napišite sestavine, material …

Za piko na i dodajte še vsebine, ki bodo povečale kredibilnost izdelka: priložite priporočila, ocene in mnenja strank.

Fotografije naredijo izdelek

Verjamem, da ste v oblikovanje spletne trgovine vložili veliko časa. Zakaj bi torej ves trud uničili s slabimi fotografijami izdelkov?

Pripravite kakovostne slike, ki prikažejo lastnosti izdelka in njegovo uporabo. Če vam dobrih slik ni pripravil dobavitelj, razmislite o investiciji v profesionalnega fotografa. In ne pozabite dodati slik detajlov izdelka.

Predstavite produkt na več načinov

Če slika pove več kot tisoč besed, jih video pove več kot milijon. Pripravite torej video predstavitev uporabe izdelka, vodič, primerjavo med izdelki in podobno. Možnosti je neskončno.

Vedno korak pred konkurenco

V začetnem navdušenju, da vaša spletna trgovina končno nastaja, ne pozabite, da potencialni kupci vaših izdelkov še ne poznajo. Na spletu je ogromno trgovin, vsaj ena pa zagotovo prodaja iste izdelke kot vi. Včasih bo edina razlika med vami in konkurenco predstavitev izdelka. Bodite torej vi tisti, ki bo zaradi kakovostne predstavitve prevzel večji delež kupcev!

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja