Zakaj je WordPress najboljši CMS za začetnike?

WordPress že vse od svojih začetkov leta 2013 velja za urejevalnik spletnih strani, ki je zelo preprost za uporabo. Najprej so ga uporabljali predvsem blogerji, nato pa so njegovo uporabnost spoznali tudi ostali uporabniki. Danes je s pomočjo WordPressa narejenih več kot 25 % vseh spletnih strani.

Zakaj je WordPress tako priljubljen?

Enostavnost uporabe

WordPress je primeren za vse uporabnike, tudi začetnike. Zato ga mnogi izberejo za izdelavo svoje prve spletne strani.

Uporabniški vmesnik je pregleden ter omogoča hiter dostop do vseh nastavitev. Po namestitvi so vam na voljo tudi navodila, ki vam razkažejo celoten urejevalnik. Ne glede na to, ali potrebujete predstavitveno stran ali blog: vmesnik vam bo pomagal pri prvih korakih nastavitve oblikovne predloge in vtičnikov. Še pomembneje pa je, da boste lahko stran tekom časa poljubno nadgrajevali. Kadarkoli boste lahko dodali možnost komentiranja, RSS vtičnik, jo nadgradili v spletno trgovino ipd.

Profesionalen izgled – brez pomoči oblikovalca

Po osnovni namestitvi WordPressa boste lahko spremenili tudi oblikovno predlogo strani. Na spletu obstaja tisoče oblikovnih predlog, katere lahko z le nekaj kliki dodate na svojo WordPress stran. Večina je brezplačnih, a tudi plačljive so cenovno zelo dostopne. Vsekakor ceneje, kot če bi za izdelavo predloge po meri prosili oblikovalca.

Neskončna izbira vtičnikov

Če ste šele začeli z izdelavo spletnih strani, se vam zdi beseda »vtičnik« verjetno zelo nenavadna. A hitro boste spoznali uporabnost WordPress vtičnikov, saj poskrbijo, da se vaša spletna stran prilagodi vsem vašim željam. Potrebujete pomoč pri optimizaciji spletne strani (SEO)? Poiščite vtičnik! Želite dodati možnost plačila s PayPal? Poiščite vtičnik!

Tudi vtičnike dodate z le nekaj kliki: prenesete ga na stran ter omogočite.

Podpora in varnost

Večina pozabi na to, kako pomembna je dobra tehnična podpora in varnost same aplikacije.

WordPress je najboljši v obeh kategorijah! Razvijalci WordPressa so eni najboljših na svetu in stalno dopolnjujejo sistem. Veliko pozornost namenjajo varnostnim posodobitvam: vsako varnostno luknjo pokrpajo kmalu po tem, ko se pojavi.

Obenem pa je zaradi razširjenosti WordPressa enostavno najti lokalnega programerja, ki vam bo pomagal pri težavah. Pomoč pri upravljanju WordPressa pogosto nudijo tudi ponudniki spletnega gostovanja.

Kako še izboljšati delovanje WordPressa?

Kljub mnogim razširitvam in posodobitvam tudi WordPress včasih ne deluje brezhibno. Zato je priporočljivo, da izberete ponudnika gostovanja, ki ima veliko izkušenj in bo znal poskrbeti za pravilno nastavitev strežnikov za vašo spletno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja