Najboljši WordPress vtičniki pod drobnogledom: Social Media Flying Icons | Floating Social Media Icon

Najti pravi vtičnik za povezavo s socialnimi omrežji je težje kot bi si mislili. Izbira vtičnikov je namreč zelo velika in najti tistega pravega sploh ni enostavno.

Da vam olajšamo delo in prihranimo čas, smo za vas testirali vtičnik Social Media Flying Icons | Floating Social Media Icon, razvijalca Acurax.

Vtičnik omogoča povezavo ikonic socialnih omrežij na vaši spletni strani s profili različnih omrežij, kot so Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Youtube, Linkedin…

Socialna omrežja imajo vedno večji pomen na spletu, ne samo pri osebnih profilih, ampak tudi pri profilih podjetij in trgovin. Vedno več ljudi pravega ponudnika ali izdelek išče preko spleta, ne redko pa se za idejo ali mnenja obrnejo tudi na socialna omrežja. Prisotnost na socialnih omrežjih je tako že skorajda nujna, zelo pomembno pa je, da je z njimi povezana tudi vaša spletna stran. Spletna stran, ki bo omogočala enostavno povezavo s socialnimi omrežji, bo bolj aktivna in pribljubljena pri uporabnikih. Zaradi priljubljenosti jo bo zelo verjetno v iskalniku višje uvrščal tudi Google, s tem pa boste pridobili še več obiskovalcev in potencialnih strank.

Namestitev vtičnika

Namestitev poteka na enak način kot pri vseh WordPress vtičnikih. Najlažje boste to storili tako, da se prijavite v urejevalnik vaše WordPress strani, nato pa izbrali možnost Vtičniki (Plugins) in Dodaj (Add New). V iskalnik na desni strani strani vpišite ime vtičnika (Social Media Flying Icons Acurax) ter na seznamu poiščite pravega. Kliknite možnost Namesti zdaj in nato Aktiviraj.

Nastavitve

Nastavitve vtičnika nam nudijo mnogo možnosti spreminjanja izgleda. Vtičnik omogoča uporabo v okviru Gradnikov (Widgets), lahko pa se ikonice v stran umesti tudi s pomočjo t.i. shortcode ali php kode.

Spreminjanje izgleda

V brezplačni verziji so nam na voljo prednameščene verzije izgleda ikonic, ki jih lahko enostavno urejamo. Izberemo lahko velikost ikonic ter enega izmed 30 izgledov, prav tako lahko določimo vrstni red prikazovanja.

V nastavitvah lahko vpišemo tudi povezave do svojih profilov različnih socialnih omrežij in nastavimo način prikazovanja.

V opciji Miscnam je voljo še več možnosti, kjer lahko izklopimo ali vklopimo dodatne nastavitve.

Prikaz na strani

  1. Ikonice lahko na vaši spletni strani prikažete preko gradnikov, ki jih najdete v glavnem meniju pod opcijo Izgled > Gradniki.

2. Ikonice lahko na spletno stran dodate tudi s pomočjo t.i. shortcode možnosti.

V stran ali prispevek vpišite kodo: [DISPLAY_ACURAX_ICONS]

3. Omogočena je tudi uporaba kode, ki jo lahko dodate v datoteke vaše WordPress strani. Za to možnost kamorkoli v datoteki vpišite:

<?php DISPLAY_ACURAX_ICONS(); ?>

Vaša spletna stran je sedaj bogatejša za pomemben element, ki bo pripomogel k boljši prepoznavnosti in večji priljubljenosti.

Želimo vam obilo uspehov pri uporabi!

Preverite tudi druge članke iz sklopa WordPress vtičniki pod drobnogledom.

Podobni članki