Najboljši WordPress vtičniki pod drobnogledom: Photo Gallery by WD – Responsive Photo Gallery

Če iščete uporabniku prijazen in funkcionalno bogat vtičnik za dodajanje galerij na vašo spletno stran, je Photo Gallery odlična izbira. Je enostaven za uporabo, vendar z veliko funkcionalnostmi, kar vam omogoča, da ustvarite vse od enostavnih foto galerij, do prodaje digitalnih vsebin neposredno z vaše spletne strani (v plačljivi različici).

Foto galerija je opremljena z osupljivimi možnostmi postavitve, galerijami in ogledi albumov, več pripomočki in številnimi razširitvami, ki še dodatno izkoristijo njegovo funkcionalnost.

Vtičnik Photo Gallery je odlična izbira za fotografske spletne strani in bloge, kot tudi spletna mesta, ki želijo imeti galerije slik z enostavno navigacijo. Galerije so prilagojene vsem vrstam naprav.

1. Namestitev in aktivacija vtičnika

Photo Gallery by WD je v osnovi brezplačen vtičnik in ga naložimo neposredno v nadzorni plošči WordPress. Možno je dokupiti tudi različne pakete tega vtičnika, ki vam omogočajo dodatne funkcionalnosti.

Za namestitev kliknete na gumb „Vtičniki“ in nato „Dodaj“. Ko je vtičnik naložen, ga je potrebno še aktivirati.

2. Kreiranje foto galerije

V meniju na levi strani izberete vtičnik Photo Gallery. Odpre se vam okno za dodajanje nove galerije.

Ko ste vpisali vse podatke, kliknite na „Add Images“ in nato „Upload files“ ter dodajte fotografije, ki jih želite v galeriji na spletni strani.

Ko so fotografije naložene na strežnik, kliknite „Add selected images to gallery“. Nato se vam odpre še okno, kjer lahko uredite naslove fotografij in jim dodate opis. Dodajanje ustreznih oznak in metapodatkov na slike je pomemben za SEO in vpliva na boljšo pozicijo vaše strani med rezultati iskanja v Google-u.

3. Dodajanje foto galerije na stran oz. v prispevek

V urejevalniku besedila se pojavi nova ikona z oznako „G“. Po kliku nanjo se nam odpre okno, kjer izberemo ustrezno galerijo ter si prilagodimo končni izgled.

Ko ste uredili vse, kliknite še na „Insert“ ter shranite urejeno stran.

Photo Gallery by WD je enostaven vtičnik, kjer si lahko z le nekaj kliki ustvarite popolno foto galerijo.

 

Preverite tudi druge članke iz sklopa WordPress vtičniki pod drobnogledom.

Podobni članki