Error Establishing a Database Connection [WordPress napake]

OPOZORILO: Pred odpravo napak ali spreminjanjem datotek vam svetujemo, da si ustvarite varnostno kopijo datotek in podatkovne baze.

Opis napake pomeni, da se stran ne more povezati s podatkovno bazo (Error Establishing a Database Connection).

Vzrokov za to je lahko več, sprememba dostopnih podatkov MySQL uporabnika, selitev spletne strani na druge strežnike, vdor v spletno stran, …

Predlagamo, da najprej spremenite geslo za MySQL bazo, ki jo uporablja vaša spletna stran ter spremenjeno geslo vnesete v datoteko “wp-config.php”. Ob tem preverite še, ali se ujemajo podatki DB_NAME, DB_USER in DB_HOST.

Če s tem napake ne rešite, vam predlagamo popravilo podatkovne baze. V datoteko “wp-config.php” dodajte kodo “define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);” in sicer pred stavkom ‘That’s all, stop editing! Happy blogging’.

Nato v URL vrstico vpište http://www.mojadomena.si/wp-admin/maint/repair.php ter izberite možnost “Repair and Optimize Database”. Po končanem postopku pobrišite funkcijo “define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);”.

Potrebujete pomoč pri ureditvi napake?

Pri tem vam lahko pomaga tudi naša ekipa Domenca strokovnjakov. Pišite nam ali pa si preberite več o storitvah, ki jih nudimo za naše stranke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja