Katero orodje za e-mail marketing naj izberem?

Ne, e-mail marketing tudi po GDPR ni mrtev! E-novice so še vedno dobra izbira, da ostanete v stiku s svojimi (potencialnimi) strankami.

E-novice lahko pošiljate na več načinov. Najbolj enostavno je zagotovo pošiljanje iz e-mail predala oz. neposredno iz odjemalca (npr. Iz Outlooka), a ta opcija ima mnoge slabosti:

  • Ne vidite, kdo je prebral vašo e-novico. Kar pomeni, da ne veste, kakšen je uspeh vaše e-novice, katere teme zanimajo vaše bralce ipd.
  • Tako hitro dosežete omejitve paketa gostovanja. Večina ponudnikov namreč omejuje število sporočil, ki so lahko v določenem času poslani iz enega e-mail predala. Razlog za to je jasen: s tem želijo(mo) preprečiti (nenamerno) nezaželeno pošto (SPAM).

Zato priporočam, da e-novice pošiljate s pomočjo aplikacije, ki je namenjena le e-mail marketingu. Izbira je velika, pri dokončni odločitvi pa si lahko pomagate z naslednjim seznamom. Kaj mora torej omogočati orodje za e-novice?

1. Enostaven urejevalnik e-novic

Nihče si v 2019 ne želi pisati e-novice v HTML kodi. Zato preverite, da ima orodje enostaven drag & drop (povleci & spusti) urejevalnik, ki vam omogoča, da preprosto dodate nov blok besedila, sliko, gumb, spremenite ozadje ipd.

Dobro je tudi, da ima orodje zbirko predpripravljenih oblikovnih predlog. Tako boste lahko izbrali eno od profesionalno oblikovanih in izdelanih predlog ter le dodali svoj logotip. Pazite le, da so predloge prilagojene za mobilne naprave – večina uporabnikov za ogled e-mailov dandanes uporablja mobilni telefon.

2. Možnost segmentiranja seznama stikov

Najboljše rezultate dosežete, če prejemnikom pošiljate e-novice z vsebino, ki jih zanima. Zato boste potrebovali bazo stikov, ki omogoča segmentiranje po dodatnih podatkih stika.

Preverite, da lahko seznamu stikov dodate poljubna polja, da je uvoz stikov enostaven ter da je bazo mogoče segmentirati (ustvariti filtre na podlagi podatkov, ki so v bazi).

3. Nastavitve za boljšo dostavljivost e-novic

E-novice so smiselne le, če jih prejemniki prebirajo. Da jih preberejo, pa morajo najprej pristati v njihovi Inbox mapi. Če je e-novica označena kot nezaželjena pošta (SPAM), je prejemniki najverjetneje ne bodo opazili.

Na oznako SPAM vpliva več dejavnikov (več o tem), tudi vsebina sporočila. A orodje za e-mail marketing vam mora omogočati tudi ureditev tehničnih nastavitev. V mislih imam predvsem DNS zapisa SPF in DKIM. Preverite, da orodje vsebuje navodila za nastavitev obeh zapisov.

4. Možnost brezplačnega preizkusa

Pred dokončno odločitvijo preizkusite orodje! Vsako orodje za e-mail marketing bi moralo omogočati DEMO ali brezplačen paket. Mogoče v tem paketu ne bodo na voljo vse funkcionalnosti plačljivega paketa, a preverite vsaj urejevalnik e-novic ter možnosti uvoza stikov.

5. Možnost naprednejših orodij (avtomatizacija, A/B testi, …)

Cilj vsakega podjetja je rast. Zato izberite orodje, ki bo lahko raslo skupaj z vašim podjetjem.

Preverite, da orodje omogoča naprednejše funkcionalnosti kot so avtomatizacija, samodejni odzivniki, A/B testi, pa tudi avtomatično ponovno pošiljanje e-novic ipd.

Dostavljalec je pametna in cenovno ugodna rešitev

Naše orodje Dostavljalec izpolnjuje vse prej omenjene točke:

  1. Enostaven urejevalnik e-novic: urejanje e-novic je z Dostavljalcem zelo enostavno. Oglejte si prikaz urejanja >
  2. Možnost segmentiranja seznama stikov: Dostavljalec omogoča dodajanje novih polj, uvoz stikov iz Excel datoteke ter enostavno segmentiranje baze stikov. Več o tem >
  3. Nastavitve za boljšo dostavljivost e-novic: napisali smo podporni članek, s katerim boste enostavno dodali SPF in DKIM zapis. Če gostujete na naših strežnikih, pa lahko zapise uredimo tudi namesto vas.
  4. Možnost brezplačnega preizkusa: Dostavljalec omogoča brezplačen paket FREE, s katerim lahko pošljete do 2.000 sporočil / mesec.
  5. Možnost naprednejših orodij (avtomatizacija, A/B testi, …): tudi Dostavljalec omogoča mnoga napredna orodja: A/B teste, samodejne odzivnike, kreiranje naprednih avtomatizacij in še mnogo več.

Na voljo so naročniški in predplačniški paketi po izredno ugodnih cenah. Naročniški paketi so primerni za vse, ki redno pošiljate e-novice, predplačniški pa za tiste, ki šele začenjate ali pa novice pošiljate le občasno. Preverite Dostavljalec pakete >

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja