Že pošiljate e-novice? Če uporabljate to orodje, ne potrebujete znanja programiranja!

Želite svoje stranke obveščati o novostih in jim pošiljati e-novice? Za pošiljanje e-novic ne potrebujete poglobljenega znanja marketinga ali programiranja. V tem članku vas bomo vodili korak po koraku: od ustvarjanja seznama do pošiljanja e-novice.

E-novice lahko pošiljate z brezplačnim orodjem Dostavljalecpaket FREE lahko naročite na strani dostavljalec.si.

UVOZ SEZNAMA PREJEMNIKOV

Najprej si poglejmo, kako ustvarite seznam prejemnikov in uvozite e-maile svojih strank.

Za kreiranje seznama prejemnikov poiščite zavihek “Seznami”, kjer kliknite “Nov seznam”. Tu nato vpišemo poljubno ime seznama ter e-mail, na katerega želite prejemati obvestila o tem seznamu (npr. obvestilo o novi prijavi). Seznam ustvarimo s klikom na gumb “Ustvari”.

Nato kliknete na povezavo “uvozite stike”. Tu izberete eno od ponujenih možnosti za uvoz stikov. Najlažje je uporabiti opcijo Prilepi besedilo, kjer seznam e-mailov preprosto kopirate v prazno okno (vsakega v svojo vrstico).

Če imate bazo stikov že pripravljeno v Excel datoteki, izberite možnost CSV/Excel datoteka. Datoteko poiščite in jo naložite (nastavitve lahko pustite prazne).

Stike lahko dodate tudi ročno, vsakega posebej.

Na seznam lahko dodate tudi dodatna polja (npr. Ime, Priimek, Datum rojstva, Storitev). Ti dodatni podatki vam lahko koristijo pri ustvarjanju personaliziranih e-novic ali ustvarjanju segmentov (npr. pošiljanju e-novice le tistih, ki so zakupili določeno storitev).

KREIRANJE KAMPANJE

Za kreiranje kampanje izberite zavihek “Kampanje”, kjer poiščete možnost “Ustvari kampanjo”. Kampanjo lahko ustvarite v petih preprostih korakih.

1. KORAK – podatki o kampanji

V prvem koraku vpišete osnovne podatke: naslov, s katerega poštnega predala bo poslana prejemnikom, ime pošiljatelja ter zadeva sporočila. Ko nastavite omenjene podatke, nadaljujete na naslednji korak.

2. KORAK – izbira seznama prejemnikov

V drugem koraku izberete seznam prejemnikov, katerim želite e-novico poslati.

3. KORAK – izbira predloge

V tretjem koraku izberete predlogo, ki jo boste uporabili za ustvarjanje e-novice. Če ste naročili FREE paket, nekatere predloge niso na voljo. Predlogo boste lahko na naslednjem koraku uredili po svojih željah.

4. KORAK – urejanje predloge in e-novice

V četrtem koraku v izbrano predlogo vnesete vsebino in prilagodite videz sporočila.

Na levi oziroma desni (odvisno od urejevalnika, ki je na voljo v vašem paketu) najdete različne tipe vsebin, ki jih lahko dodate v e-novico.

Na zavihku “Izgled” oziroma “Nastavitve” lahko urejate barve ozadja, ozadja vsebine, ozadja glave, ozadja noge, besedila, povezav in vodoravnih črt.

Starejši urejevalnik

V starejšem urejevalniku imate na voljo kombinirane vtičnike iz več gradnikov (kot primer: besedilo + slika + besedilo), lahko pa gradnike dodajate tudi posamezno. Seznam teh se vam prikaže s klikom na gumb “Več vtičnikov”. Vse vtičnike in gradnike lahko poljubno dodajate v predlogo. Tako lahko dodajate slike, okvir za besedilo, vodoravno črto, gumbe, povezave na socialna omrežja in podobno. Sistem za dodajanje je povsem enostaven, saj želen vtičnik izberete z miško ter ga povlečete na želeno mesto v predlogi.

Posamezni gradnik uredite tako, da kliknete nanj ter na gumb “Uredi”. Spremembe shranite s klikom na “Potrdi”.

Novejši urejevalnik

Novejši urejevalnik je še enostavnejši za uporabo. Na desni strani najdete zavihka Vsebina in Postavitev. Na zavihku Postavitev lahko določite število stolpcev, ki jih želite uporabiti v e-novici. V zavihku Vsebina pa najdete vse gradnike, ki so na voljo.

5. KORAK – povzetek kampanje in pošiljanje

Na zadnjem koraku vas čaka povzetek kampanje. Tu lahko nastavite tudi datum in uro pošiljanja kampanje, če je ne želite poslati v tem trenutku. V tem primeru se vam pod pregledom kapanj prikaže status “Čaka na pošiljanje”. Pošiljanje lahko s klikom na kampanjo kadarkoli tudi prekličete.

E-novica je poslana! Kaj sedaj?

Sedaj lahko spremljate, kdo je odprl vašo e-novico, katera vsebina je bila najbolj priljubljena ipd. Vse te informacije najdete v razdelku Poročila. Preglejte jih in z mislijo nanje ustvarjajte naslednje e-novice.

Orodje Dostavljalec ponuja tudi mnogo naprednih orodij, s katerimi lahko še izboljšate uspešnost svojih e-novic: samodejne odzivnike, sprožilce, A/B teste in še mnogo več. Pri ustvarjanju e-mail marketing strategije vam lahko pomaga tudi naša ekipa.

Podobni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja